Una forta i sorprenent calamarsada sacseja Torelló

Segons el Servei Meteorològic, han caigut 54 litres | La tempesta ha durat 20 minuts

Redacció
15 de juny del 2014
Una excavadora retirant la pedra acomulada a la plaça d'en Pujol de Torelló.
Una excavadora retirant la pedra acomulada a la plaça d'en Pujol de Torelló. | Txus Penas
Una excavadora retirant la pedra acomulada a la plaça d'en Pujol de Torelló- Foto: Txus Penas

Les pluges de tarda han tornat a fer acte de presència a la comarca d'Osona aquest diumenge. Les precipitacions en alguns punts han anat anat acompanyades de tempesta, vent i calamarsa. A Torelló, on la tempesta ha estat més considerable, ha caigut pedra i els Bombers han rebut vuit avisos, set per inundacions en immobles i via pública i un per accident de trànsit lleu.

Segons el Servei Meteorològic, a Torelló han caigut 54 litres i la calamarsada ha durat 20 minuts -amb gruixos de fins a 15 centímetres- en diversos carrers de la població. Més enllà, han caigut 28,8 litres de Manlleu, 28,4 de Gurb, 26,4 de Sant Vicenç de Torelló o 20,6 litres de Sant Hipòlit de Voltregà.

Un dels punts més conflictius a Torelló ha estat la placeta d'en Pujol, en una de les zones més baixes de la població. En aquesta plaça hi conflueixen tres carrers molts llargs, on s'ha acumulat calamarsa de grans dimensions. La pluja que ha caigut tot seguit ha arrossegat aquesta calamarsa fins a la placeta, on s'ha acumulat un gruix considerable.

La situació s'allargarà fins demà tot i que s'espera que amb menys intensitat. El Servei Meteorològic ja havia emès un avís de perill de pluja intensa a Osona, per aquest diumenge, amb la possibilitat de més de 20 litres en mitja hora.

Torelló, aquesta tarda. Foto: Txus Penas

Torelló, aquesta tarda

Torelló, aquesta tarda

Un punt de Torelló, aquesta tarda Foto: Albert Alemany/ND


Foto: Albert Alemany/ND

  Foto: Albert Alemany/ND

Un punt de Torelló, aquesta tarda Foto: Albert Alemany/ND