La primera Nit per la Recerca a la Catalunya Central recull 49.300 €

Els diners aconseguits aniran als investigadors de la càtedra de la Sida de la UVic-UCC | La gala de Taradell va comptar amb personalitats de la política, l’empresa, la cultura i l’espectacle

per Redacció Osona.com , 13 de juny de 2014 a les 13:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Francesc Homs a la Nit per la Recerca, aquest dijous a Taradell. Foto: Adrià Costa

L’espai de celebracions El Serrat del Figaró de Taradell va acollir aquest dijous la primera edició de la Nit per a la Recerca a la Catalunya Central, impulsada per la Fundació Lluita Contra la Sida , la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i l’ Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa. Hi van assistir un total de 225 persones i  es van poder recollir 49.300 euros, que aniran destinats íntegrament a la càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVic-UCC, creada a finals de l’any passat, per estudiar el microbioma i l’envelliment relacionat amb la infecció pel VIH.


El sopar-espectacle, servit pel xef Nandu Jubany, va comptar amb la presència de moltes personalitats del món de la política, l’empresa, la cultura i l’espectacle, entre les quals hi havia Francesc Homs, conseller de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya; Josep Maria Vila d’Abadal, alcalde de Vic; Joan Roca, president del Consell Comarcal d’Osona; i Jordi Montaña, rector de la UVic-UCC.

També van passar pel fotocall celebritats del nostre país com els actors de "La Riera" de TV3, David Selvas, Paul Berrondo i Jordi Planas, les actrius Montse Guallart, Núria Gago ("Kubala, Moreno i Manchón", TV3), Olalla Moreno, i l'actor i cantant Bruno Oro ("Polònia", TV3).


L’acte, conduït i presentat per la periodista Helena Garcia Melero i l’actriu Aina Clotet,  va ser amenitzat  amb les actuacions de Lucrecia, Jordi Lp, Leslie de Sirex i El Dr. Estivill entre altres, sota la direcció artística del músic Pep Sala.

El doctor Bonaventura Clotet, director de la càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVic  - UCC, i un dels líders mundials en la lluita contra aquesta malaltia, va valorar molt positivament la resposta de la societat de la Catalunya Central i va manifestar que “si bé tenim avenços molt importants pel que fa a la vacuna terapèutica, ara se’ns obre un nou front contra el qual cal lluitar: el microbioma i l’envelliment accelerat dels pacients de sida”. I va afegir que “ara no és qüestió de temps sinó de diners i per això és tant important aquesta festa, per accelerar el procés de recerca”.

Per la seva banda, l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, va destacar la generositat demostrada pels ciutadans de la Catalunya interior, i  el conseller Homs va lloar l’excel·lència de la recerca biomèdica que es fa a Catalunya i l’elevat nivell de compromís que té el país en una causa com aquesta.

Davant l’èxit aconseguit en aquesta 1a Nit per a la Recerca, el doctor Ventura Clotet  va avançar que l’any vinent es podria celebrar a Olot o a Manresa.

La primera Nit per la Recerca s'ha celebrat al Serrat del Figaró de Taradell. Foto: Adrià Costa

 

Participació