El cantautor Roger Mas obrirà la 26a edició del Mercat de Música Viva de Vic

Adrià Puntí, Els Pets, Brighton 64, Pegasus, Joan Colomo, Fundación Tony Manero i Zebda són alguns dels noms destacats del festival, que se celebrarà del 19 al 21 de setembre

Jordi Palmer
12 de juny del 2014
Roda de premsa de presentació del MMVV 2014, a l'Atlàntida de Vic. Foto: Albert Alemany

El cantautor solsoní Roger Mas, en col·laboració inèdita amb el grup gal·lès Plu, oferirà el concert d'obertura de la 26a edició del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), un certamen que acollirà entre els dies 19 a 21 de setembre un total de 57 concerts. Del program, destaquen les presentacions dels nous treballs d'Adrià Puntí, Raimundo Amador i Kepa Junkera, entre altres novetats, com la celebració de la primera edició del Fira Music, mercat de compra venda d'instruments nous i de segona mà.
 
Un any més, i en van quatre sota la direcció artística de Marc Lloret, el MMVV s'obrirà amb un espectacle de producció pròpia, que enguany recau en la col·laboració de Roger Mas amb Plu, un directe que, segons el director del certamen, permetrà veure la simbiosi "de dues propostes que parteixen del folk i la cançó", amb l'afegit que amb tota probabilitat, es podrà veure Mas "cantant en gal·lès".

De fet, Lloret ha aprofitat la presentació del festival, aquest divendres a l'Atlàntida de Vic i, posteriorment, a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona, per insistir en l'objectiu del festival, que és que aquest sigui "no només una programació artística, sinó també l'oportunitat per a que mànagers i artistes en puguin treure profit".

Així, en una edició en que es potenciarà la world music, el MMVV combina noms consolidats com Els Pets, Raimundo Amador, Zebda i Adrià Puntí, amb altres de més novells, com Joanna Serrat i Joan Colomo entre molts altres. Pel que fa als escenaris, als vuit habituals enguany s'hi suma, de manera excepcional, el Temple Romà, que acollirà el concert de Xavi Lloses, guanyador del premi Puig-Porret 2013.

A l'acte de Barcelona també hi ha intervingut el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que ha destacat el canvi de tendència al sector musical des del 2013, que va ser "un any dolent" segons el conseller, a aquest 2014, que serà "un dels estius més vistosos dels últims anys".

Per la seva banda, la regidora de Fires i Mercats de Vic, Montserrat Rovira, ha aprofitat la presentació per insistir que la capital d'Osona, amb la celebració del MMVV, "torna a ser punt de trobada i referent del sector de la música a Catalunya".
 
Cinquantena llarga de concerts
 
Pel que fa a la programació musical, el dijous 18 de setembre es farà el concert inaugural de Roger Mas & Piu, a més de les actuacions de Calima, Pegasus, The Mamzelles, Zebda i Ocellot. Per divendres, els concerts de la plaça Major programaran Fundación Tony Manero, Els Pets i La 33, mentre que en altres escenaris actuaran Adrià Puntí, Raimundo Amador, Pau Vallvé, Marwan, Marc Parrot, Brighton 64, Hombres Bala i DJ Vadim, entre d'altres.
 
Pel que fa a dissabte, a l'escenari gran hi actuaran Joana Serrat i Joan Colomo, mentre que a la resta d'espais hi ha previstes les actuacions de Marlango, Kepa Junkera, Anna Roig i l'Ombre de ton Chien, Toni Xuclà, Bruut!, Guillem Roma, Beach Beach, bongo Botrako i Xavi Lloses. Diumenge hi haurà, com és habitual, matinal infantil.
 

Aneu al web del Mercat de Música Viva de Vic


------------------------------

Galeries de fotos:

MMVV 2013

- Recull de concerts 1
- Recull de concerts 2
-Concerts del dijous 12

MMVV 2012
-Concert de la Barcelona Jazz Orquestra (diumenge 16)
- Concerts del dissabte 15
- Concerts del divendres 14
-Concerts del dijous 13 MMVV 2011
-Concerts del diumenge 18
- Concerts del dissabte 17
- Concerts del divendres 16
-Ambient al pavelló comercial
-Concerts del dijous 15
-Premis Puig Porret

MMVV 2010
- Concerts del diumenge 19
- Concerts del dissabte 18 (1)
- Concerts del dissabte 18 (2)
- Concerts del divendres 17
- Concerts del dijous 16
- Inauguració i entrega del premi Puig-Porret

MMVV 2009
- Concert de cloenda, amb La Vella Dixieland  
- Ambient i Fira del Disc
- Concerts al Pasternak
Concerts de dissabte 19 de setembre
- Visita del conseller Tresserras
- Concerts de divendres 18 de setembre
- Concerts del dijous 17 de setembre
- Sopar inaugural

MMVV 2008
- Ambient i concerts del diumenge
- Concerts de diumenge
- Ambient als carrers de Vic
- Concerts del dissabte
- Concerts del divendres
- Concerts del dijous

MMVV 2007
- Maria del Mar Bonet i Miguel Poveda

MMVV 2006
- Galeria del MMVV 2006

Roda de premsa de presentació a l'Atlàntida de Vic. Foto: Albert Alemany
Arxivat a