Marina Font estudiarà als Països Baixos amb la beca Segimon Serrallonga

Torelló estrena el renovat Can Parrella, amb el primer acte institucional

Redacció Osona.com
10 de juny del 2014
Marina Font, rebent la beca a Can Parrella. Foto: Ajuntament de Torelló

La reformada sala noble de Can Parrella de Torelló va ser escenari, en la seva estrena, de l’acte de lliurament de la beca Segimon Serrallonga d’ampliació d’estudis en universitats estrangeres, que va recaure, en aquesta setena edició, en la torellonenca Marina Font. La jove estudiant cursarà un màster de Relacions Internacionals i Organitzacions Internacionals a la Universitat de Groningen, als Països Baixos.

L’acte, al qual van assistir una seixantena de persones, es va iniciar amb la lectura del veredicte a càrrec de Rosa Sayós, en representació de la comissió de valoració. El projecte premiat consisteix en un màster amb l’objectiu d’estudiar les relacions internacionals i les organitzacions internacionals com a actors rellevants en el sistema internacional. El jurat va valorar molt positivament “la vigència del projecte, l’interès de la proposta i el futur retorn a la societat”. Al mateix temps, la comissió de selecció va voler felicitar a tots els participants en l’edició d’aquest any de la beca i va voler deixar constància de la diversitat dels projectes i universitats de procedència de les persones candidates i de l’alt nivell dels treballs presentats.

Després de recollir el premi, Marina Font va detallar els continguts de la seva proposta i va destacar la vigència dels estudis sobre sociologia i relacions internacionals en  els escenaris actuals. L’acte el va tancar l’alcalde, Santi Vivet, que va voler destacar el fet que, per primera vegada, la beca recau en una estudiant torellonenca.

La beca Segimon Serrallonga, creada l’any 2008, es dedica a projectes d’ampliació d’estudis superiors a l’estranger en les àrees d’Humanitats, Arts, Ciències Socials i Ciències de l’Educació. La seva dotació és de 8.000 euros i va destinada a cobrir el desplaçament, la matrícula i les despeses d’instal·lació, allotjament i manutenció. En l’organització d’aquesta iniciativa, l’Ajuntament compta amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats i de l’Aula Segimon Serrallonga de la UVic, en tasques d’assessorament i difusió.

La Comissió de Selecció ha estat formada per Santi Vivet, alcalde de Torelló, en qualitat de president; Núria Güell, regidora de Cultura, com a secretària; Joan Manuel del Pozo, doctor en Filosofia i professor de la UdG; Rosa Sayós, filòloga i professora de la UB; Miquel Pérez, doctor en Història de l’Art i professor de la UVic; Montserrat Bacardí, doctora en Filologia i professora de la UAB; i Imma Ollich, doctora en Història i Arqueologia Medieval i professora titular de la UB.
Arxivat a