Innovacc treballa per activar el transport porcí ferroviari

El clúster carni signa un conveni amb RAILGRUP i FGC que s'ha d'executar abans del juny 2015

Redacció
10 de juny del 2014
L'Associació Catalana d’Innovació del Sector Carni Porcí (Innovacc) ha signat un conveni amb el clúster ferroviari RAILGRUP i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per elaborar el Pla de desenvolupament del transport de mercaderies per ferrocarril entre Catalunya i altres indrets d'Europa, adaptat a les necessitats del sector carni porcí català. La seva execució i les primeres proves pilot es realitzaran entre la segona meitat del 2014 i el primer semestre del 2015.

El clúster carni ja havia dut a terme un estudi previ per identificar les possibilitats que donava el transport porcí ferroviari. Les seves conclusions parlaven d'un estalvi econòmic i de temps. Per altra banda, també posaven èmfasi en les poques garanties de no trencar la cadena del fred, en gran part a causa del poc interès que tenen les operadores ferroviàries per oferir un servei de transport de productes que necessitin contenidors frigorífics. El conveni signat entre els tres grups preveu superar aquestes limitacions i que el transport de mercaderies per tren sigui viable per la indústria càrnia catalana.

Innovacc va néixer fa uns anys per promoure la competitivitat i planificar estratègies de desenvolupament del sector porcí, impulsar la innovació de les empreses adherides, definir polítiques i actuacions d'interès comú o establir relacions estratègiques amb altres regions punteres en el mateix àmbit. Actualment, està format per empreses i agents de les comarques d'Osona, la Garrotxa, la Selva i el Baix Empordà.