El Voltreganès inicia la seva participació a «El pueblo más divertido de España»

Gala d'estrena del concurs de TV1 | La participació de Sant Hipòlit i les Masies de Voltregà no ha estat exempta de polèmica

Redacció Osona.com
12 de juny del 2014
Els alcaldes del Voltreganès, fent-se un petó al plató
Els alcaldes del Voltreganès, fent-se un petó al plató

Per veure el Voltreganès, aneu al minut 15.40

El concurs “El pueblo más divertido de España” de TV1 va emetre ahir la gala de presentació. El programa ha seleccionat els municipis de les Masies de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà (com a Voltreganès) per participar-hi. La població guanyadora s’emportarà 100.000 euros, que s’hauran de destinar a cobrir una necessitat de la localitat.

Al plató d’ahir hi van aparèixer alguns veïns de les dues localitats osonenques, encapçalats pels seus alcaldes, Sergi i Xavier Vilamala. Els presentadors del programa van constatar que els dos alcaldes eren bessons i els van instar a fer-se un petó, la qual cosa van fer.

Un total de 22 pobles competeixen en aquest concurs, en el que estan representats totes les comunitats autònomes. Cadascuna d’aquestes compta amb un reconegut còmic que els apadrina. En el cas del Voltreganès és l’actriu Sílvia Abril.

Cada setmana s’enfrontaran entre sí dos pobles: hi haurà proves d’ enginy i habilitats, a més cada poble ensenyarà les seves tradicions, personatges curiosos, històries i llegendes, anècdotes, festes, gastronomia o cançons populars. En el programa d’ahir ja es van mostrar algunes de les peculiaritats humorístiques de cada una de les localitats. Pel que fa al Voltreganès, hi va aparèixer en Peyu i un imitador d’Eugenio.

La participació dels dos municipis osonencs al concurs no ha estat exempta de polèmica. L'ANC Voltreganès ha protagonitzat diversos actes on ha reclamat als dos ajuntaments que es retiressin del programa.