Olost esdevé avui el centre neuràlgic del tercer Dia de la Memòria

Campanars d'arreu del territori repicaran per retre homenatge a Jacint Verdaguer i tots els defensors de la llengua i la cultura catalanes

Redacció
08 de juny del 2014
Olost, centre neuràlgic del Dia de la Memòria
Olost, centre neuràlgic del Dia de la Memòria | X.Mas
Les campanes d'Olost tindran un paper destacar en el Dia de la Memòria d'enguany Foto: Xevi Mas

Avui diumenge, dia 8, arriba  la celebració de la tercera edició del Dia de la Memòria. Aquesta diada, que té la voluntat d'homenatjar Jacint Verdaguer i totes aquelles persones que han defensat la llengua i la cultura catalanes, consisteix en un repic de campanes que tindrà lloc arreu del territori a les set de la tarda.

A dia d'avui, més d'una cinquantena de campanars i més de dues-centes persones i entitats ja s'han adherit a la commemoració. Una de les novetats de l'edició d'enguany és que la diada tindrà un punt de referència geogràfic molt definit, concretament, a la població d'Olost , al Lluçanès. Aquesta localitat gaudirà d'activitats de tota mena: recitals de poesia, concerts de corals o concerts de cantautors (consulteu l'horari de les activitats). En aquest vídeo, l'alcalde d'Olost també convida a tothom a participar-hi.

Més enllà, diverses poblacions d'arreu del país també s'han adherit a la celebració que s'allargarà fins al 10 de juny, dia en què va morir Jacint Verdaguer, i data en la que també duran a terme activitats en les que s'homenatjarà el poeta de Folgueroles i la resta de defensors de la llengua i la cultura catalanes.

La comissió promotora, com en cada edició, ha editat una revista en format PDF adreçada especialment a les escoles, i que té la voluntat d'agrupar diversos textos d'autors del Lluçanès i també de la literatura catalana dels segles XIX i XX.

Més informació actualitzada, des del web del Dia de la Memòria