La 2a Vetllada de Cuina Solidària recull més de 9.500 euros per a l'ADFO

El sopar va tenir lloc a l’Escola d’Hostaleria d’Osona i va comptar amb la participació de 25 professionals de l’hostaleria entre cuiners, pastissers, xocolaters i artesans

La vetllada es va celebrar als jardins de l'Escola d'Hostaleria d'Osona.
La vetllada es va celebrar als jardins de l'Escola d'Hostaleria d'Osona. | David Fajula/GFM
Redacció Osona.com
06 de juny del 2014
La Vetllada de Cuina Solidària es va celebrar als jardins de l'Escola d'Hostaleria d'Osona. Foto: David Fajula/GFM

Més de 400 persones van assistir aquest dijous a la nit a la 2a Vetllada de Cuina Solidaria organitzada per Cuiners Solidaris d’Osona. El sopar va tenir lloc als jardins de l’Escola d’Hostaleria d’Osona i va comptar amb la participació de 25 professionals de l’hostaleria entre cuiners, pastissers, xocolaters i artesans. Cada un d’aquests professionals va aportar una tapa, de forma totalment gratuïta, permetent així que tots els beneficis de l’entrada anessin a la causa solidaria. Cal destacar que aquest és l’únic sopar solidari en què el 100% de la recaptació va per a la causa, ja que tota la despesa es cobreix amb voluntaris i patrocinadors. Els professors i alumnes de l’Escola d’Hostaleria van col·laborar amb la organització i el servei de tota la vetllada.

Els assistents van poder gaudir de 25 tapes, entre dolces i salades, en un sopar a peu dret i a l’aire lliure. La vetllada es va amenitzar amb música ambient i amb l’actuació final del tonenc Arnau Tordera, cantant del grup Obeses.

Amb l’objectiu d’incrementar la recaptació de diners, es va subhastar un quadre de Santi Aulet, que es va adquirir per un total de 250 euros. Al final del sopar es van distribuir unes butlletes amb el numero de compte, pels assistents que volguessin fer alguna donació extra, a banda dels 25 euros del sopar. Amb tot plegat l’organització preveu superar als 10.000 euros en els propers 15 dies (fins ara s’han recollit més de 9.500 euros).

Aquest any, els diners recollits es destinaran al projecte Xarxa Inquieta de l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona (ADFO). ADFO és una entitat sense ànim de lucre que treballa per aconseguir la inclusió social de totes les persones d’Osona afectades per algun tipus de discapacitat física. La destinació d’aquests diners es va decidir a través d’un concurs de projectes solidaris en el que es van presentar varis centres i entitats sense ànim de lucre de la comarca, que destaquen per la seva naturalesa social i/o cultural i que treballen per persones o col·lectius en risc d’exclusió social.

Els participants de la Vetllada de Cuina Solidaria 2014 van ser els següents: Col·lectiu Osona Terra, Escola Hostaleria d’Osona, Joan Font (restaurant l'Estanyol), Joan (restaurant la Ferreria), Miquel Busquet (Restaurant Cal Pagès), Enric Ayats (catèring Vernissage), Loreto Serrancoli (restaurant Untok), Nando Jubany (restaurant Can Jubany), Ignasi Camps (Restaurant Ca l’Ignasi), Toni Cruells (restaurant D:O), Silvino Gonzalez (restaurant Ca la Manyana), Jordi Paradera (Sant Tomàs), Pere Lillo (la Rectoria d'Orís Restaurant), Joan Reniu (restaurant Cal “U”), Davis Sanglas (restaurant Sambucus), Toni Sala (Fonda Sala), Manel Molera (restaurant Torres Petit), Ramón Morató Xocolater, Raúl (Xocolater de Taradell), Oriol Sala ( restaurant El Gravat),  Fabià Contreras (restaurant Faves Contades), Vins Jaume Grau i Damm, JavaJan i Lou Comunicació.

Galeries de fotos:
- Vetllada de cuina solidària, 2014 (David Fajula)
- Vetllada de cuina solidària, 2013 (Associació Sant Tomàs)

La Vetllada de Cuina Solidària es va celebrar als jardins de l'Escola d'Hostaleria d'Osona. Foto: David Fajula/GFM
Arxivat a