Centelles, capital de la ratafia

La popular fira, que se celebra aquest cap de setmana, tindrà diversos al·licients gastronòmics

Toni Carrasco
06 de juny del 2014
Fira de la Ratafia i Productes de la Terra. Foto: Josep Maria Costa

La previsió de bon temps serà un al·licient més per a tots els amants de la ratafia al nostre país. Durant tot aquest cap de setmana tindrà lloc a Centelles la cinquena edició de la Fira de la Ratafia, la única d'aquestes característiques que es porta a terme a les comarques centrals.

El passeig, la plaça Major i l'entorn de l'antiga Sagrera s'ompliran de parades relacionades amb aquest licor ben català fet a partir de la maceració a sol i serena de nous verdes i una composició misteriosa i particular d'herbes boscanes. Cal destacar la presència de l'osonenca Ratafia Bosch, la Ratafia Portet i la Ratafia Terrània. Aquestes dues darreres, guanyadores recentment d'una medalla d'Or al Catvinum World Wuine&Spirits Compectition i una medalla de Bronze aquest 2014 al San Francisco World Spirits Competition.

La fira es completarà amb productes de la terra i amb activitats gastronòmiques a càrrec dels professionals centellencs Josep M. Ribé (mestre xocolater) i Francesc Molera (cuiner i professor de la Escola d'Hosteleria d'Osona). I també amb xerrades divulgatives sobre plantes aromàtiques.

La nit de dissabte es farà públic el veredicte del guanyador del 6è concurs de ratafia, en un àpat que es portarà a terme al restaurant Via de la plaça Major.  Al menú, la ratafia serà l’estrella central en diversos plats i postres.

I dins les activitats divulgatives, també hi haurà un taller per donar a conèixer la cervesa artesana. En aquest cas, a càrrec d'un altre centellenc, Joan Sallent, un dels emprenedors  i fundadors de la cervesa Terra.  

Programa d’actes


Galeries de fotos:

Fira de la Ratafia, 2013 (Josep Maria Costa)

Fira de la Ratafia, 2012 (Adrià Costa)

Arxivat a