Vila d'Abadal descarta implantar el porta a porta a Vic aquesta legislatura

L’alcalde explica en una entrevista que ja “no hi ha temps” | El canvi ràpid de model de recollida de residus hauria pogut representar un cost electoral

Pere Pratdesaba
05 de juny del 2014
Josep Maria Vila d'Abadal, a El 9 TV
Josep Maria Vila d'Abadal, a El 9 TV | El 9 TV


L’Ajuntament de Vic no implantarà la recollida de residus porta a porta a la ciutat durant aquesta legislatura. Així ho va reconèixer el mateix alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, en un entrevista a El 9 TV. “No hi ha temps. Ara sí que es pot dir que ja no es farà”, va apuntar.

Tot i això, Vila d’Abadal va assegurar que els 16 regidors que van donar suport al canvi de model (tots els del consistori menys els tres de PxC, Josep Anglada i Marta Riera) continuaran treballant i deixaran enllestit el projecte, que el ple ja va aprovar inicialment el passat mes de març. “Ho deixarem tot a punt perquè el nou equip de govern que surti de les eleccions [maig de 2015] decideixi com cal aplicar-lo”, va explicar l’alcalde.

El projecte inicial aprovat especifica aspectes tècnics, com que la ciutat es dividirà en dues àrees, amb dies de servei separats, el cost del canvi de model i de la seva gestió, el número de camions que s’utilitzaran o els dies que es farà la recollida, entre d’altres. El document, però, defuig algunes decisions complicades i posposa el calendari d’aplicació i el tipus de gestió a fi i efecte de consensuar un projecte més madurat amb la majoria de forces polítiques.

I pel que sembla que ha anunciat l’alcalde, el consens definitiu arribarà a la propera legislatura. En el rerefons de tot plegat hi ha les eleccions municipals de 2015. El porta a porta representarà un canvi d’hàbits que provocarà molts problemes, sobretot en els primers mesos de la seva implantació, un fet que tots els partits donen per assumit. Uns problemes que poden representar un cost electoral del que podria beneficiar-se Josep Anglada, si es presenta, que ja anunciat que inclourà al seu programa la retirada del porta a porta .

A l’entrevista, Vila d’Abadal també va assegurar que en aquesta legislatura tirarà endavant el conveni entre l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona i la Generalitat, que s’ha posposat en diverses ocasions. Aquest acord fixa que les tres entitats finançaran a parts iguals el cost de la implantació del porta a porta a la ciutat de Vic, que es calcula que serà de 700.000 euros (compra de contenidors per a les famílies, campanya informativa...).
Arxivat a