Un jutge rebutja el recurs del govern espanyol contra la sobirania fiscal de Calldetenes

La delegada a Catalunya demanava la nul·litat de la moció aprovada al ple

Pere Pratdesaba
05 de juny del 2014
Un jutge ha declarat “inadmissible” el recurs interposat per la delegada del govern a Catalunya contra l’acord plenari de l’Ajuntament de Calldetenes pel qual es va aprovar la moció de sobirania fiscal, segons una nota enviada pel mateix Ajuntament.

El ple municipal de Calldetenes va aprovar el passat 6 de maig de 2013 la moció per la qual s’iniciaven els mecanismes necessaris per tal de procedir al pagament de l’IRPF i l’IVA a l’Agència Tributària de Catalunya. El 19 de setembre del mateix any, la delegada del govern a Catalunya va interposar un recurs en contra de l’acord, per declarar-lo nul. Finalment, després de presentar les al·legacions corresponents per part de l’Ajuntament de Calldetenes, el jutjat ja declarat la inadmissibilitat del recurs al tenir per objecte una actuació no susceptible d’impugnació judicial. El passat dilluns, 2 de juny, es va donar compte de la sentència al ple municipal.

A Osona han estat denunciats pel govern espanyol 12 municipis o entitats per aprovar mocions semblants. Les causes contra Torelló, Taradell i Tavèrnoles també han estat desestimades, de la mateixa manera que Calldetenes. Estan pendents de resolució judicial: Baleyà, El Brull, Espinelves, Perafita, Seva, Vic, Tavertet i Consorci del Lluçanès.

Llistat de municipis denunciats