Els 38 projectes dels Premis Innovacat 2014, en tres minuts

Els guardons distingeixen la innovació i el creixement de les empreses d’Osona

Redacció Osona.com
05 de juny del 2014
Una de les presentacions a Manlleu
Una de les presentacions a Manlleu | Adrià Costa
Presentació de projectes als Premis Innovacat. Foto: Adrià Costa

Els impulsors dels 38 projectes que opten als Premis Innovacat 2014 van presentar-los divendres passat davant el jurat. En altres edicions aquest era un acte tancat, però enguany es va obrir a la resta de projectes presentats, a empreses de capital risc, inversors...
 
La presentació es va fer al Restaurant el Morter de Manlleu. Les primeres 11 presentacions van correspondre a les Empresa Avança i la resta, 27, a les Empresa Jove. Cada empresa tenia tres minuts per presentar el seu projecte davant el jurat.

Els Premis Innovacat, que es van presentar el passat mes de febrer , són una iniciativa pública i privada consolidada, que premia la innovació i el creixement empresarial de les empreses de la comarca d’Osona. En aquesta línia es continua treballant i se segueixen convocant dos guardons:

- Premi Empresa Avança. Premi a l’empresa innovadora de més de cinc anys d’activitat que destaqui per la seva trajectòria i capacitat d’adaptació als canvis i a les noves oportunitats. Té una dotació econòmica de 20.000 euros.

- Premi Empresa Jove. Premi a l’empresa innovadora de recent creació, de fins a cinc anys d’activitat, que destaqui per la seva capacitat d’expansió i creixement. Té una dotació de 12.000 euros.

Enguany, es manté el premi addicional per a les empreses guanyadores de cada categoria, que es va iniciar l’any passat. Es tracta d’un viatge empresarial fet a mida per conèixer de primera mà les tendències del seu sector, incorporar noves idees per innovar, fomentar la cooperació i ampliar la visió de l‘empresa.

A més, hi ha cinc premis extraordinaris consistents en un pla d’acompanyament en la gestió empresarial. Aquest acompanyament consistirà en 20 hores de consultoria de la mà d’un professional expert, de manera personalitzada.

Rotacions a l'organització

Aquest any, les empreses Seidor i Technotraf s’afegeixen a l’organització d’aquest premi, en detriment de Benito Urban, que s’ha despenjat després del seu canvi d’accionariat. Aquestes dues firmes, juntament amb les habituals en altres edicions -Bon Preu, Girbau, La Farga Group i Casa Tarradellas- representen sis empreses de sectors ben diferents però que aposten per fomentar el dinamisme empresarial a la comarca. L’organització la completa l’Ajuntament de Manlleu.

Seidor, que va aparèixer al mercat l’any 1982, és de Vic i està formada per un grup d’empreses especialitzades en la implantació de solucions per la gestió empresarial en l'entorn SAP. Es dedica a proveir solucions integrals a requisits empresarials canviants en l'àmbit de les tecnologies de la informació.

L’empresa de Sant Vicenç de Torelló Technotraf wood packaging ofereix solucions estàndard així com projectes a mida en fusta. La firma ha estat adquirida recentment pel proveïdor d’envasos de cosmétics Quadpack Group i el grup industrial Alba Andrea Divisió , propietat de la família Carandell.

Els Premis Innovacat, amb caràcter bianual, van crear-se l’any 2005 per la inquietud de Benito, Bonpreu i l’OPE. En cada edició han sumat nou socis, primer va ser Girbau, després La Farga Group, llavors Casa Tarradellas i ara Seidor i Technotraf . El 90% dels projectes guanyadors durant aquests anys encara funcionen.

Més informació, al web dels Premis Innovacat
 


Galeries de fotos dels premis Innovacat:

- Edició 2012 (Adrià Costa)
- Edició 2010 (Adrià Costa)
- Edició 2008 (Adrià Costa)
-Edició 2006 (Osona.com)

Presentació de projectes als Premis Innovacat. Foto: Adrià Costa