Rafa Botello, campió del món paralímpic de duatló

El manlleuenc aconsegueix la victòria a Pontevedra

04 de juny del 2014
Rafa Botello, sota el cartell del campionat del món.
Rafa Botello, sota el cartell del campionat del món. | Rafa Botello
Rafa Botello, sota el cartell del campionat del món. Foto: Rafa Botello

Rafa Botello es va proclamar aquest cap de setmana campió del món de duatló paralímpic, en la prova que es va disputar a Pontevedra . Gerard Ah-Fook, dels Estats Units, va aconseguir la medalla de plata i Gustavo Molina-Martínez la de bronze. Els esportistes van encarar un circuit  de 27,5 quilòmetres per la ciutat gallega: un primer tram inicial de 5 quilòmetres a peu, seguit de 20 quilòmetres per a ciclistes i un recorregut final de 2,5 quilòmetres a peu.

El manlleuenc arribava molt motivat a la prova, tal com explica al seu Facebook , alhora que cansat, perquè havia acabat de participar en una Ironman. El 2011 va aconseguir la medalla de plata a Gijón, i ara anava per l’or.

“En el primer tram a peu vaig sortir a totes per treure el màxim de temps possible. A la bici vaig anar de més a menys, veient que la distància era còmode respecte al segon classificat. I en la T2 em vaig dedicar a gaudir d’un mes de somni”, relata l’atleta paralímpic.

Rafa Botello, al podi amb Gerard Ah-Fook i Gustavo Molina-Martínez Foto: Rafa Botello