El concurs de bellesa canina de Vic reuneix més de 600 gossos

Una cinquantena de races van competir a l'Exposició Nacional Canina

Redacció Osona.com
02 de juny del 2014
L'Exposició Nacional Canina Ciutat de Vic, aquest diumenge al recinte firal del Sucre.
L'Exposició Nacional Canina Ciutat de Vic, aquest diumenge al recinte firal del Sucre. | Josep Maria Costa
L'Exposició Nacional Canina Ciutat de Vic, aquest diumenge al recinte firal del Sucre. Foto: Josep Maria Costa

La Clínica Veterinària d’Osona i la Unió Cinòfila de Catalunya van organitzar aquest diumenge, 1 de juny, l’Exposició Nacional Canina Ciutat de Vic, que enguany arribava a la seva 19a edició. El certamen va tenir lloc al recinte firal del Sucre.

Els participants en el concurs van desfilar amb els seus gossos dins dels diferents rings per tal que els jutges valoressin la seva bellesa. No tan sols l’aspecte extern sinó també l’expressió, el caràcter, la forma de moure’s. Durant tot el matí els visitants van poder contemplar com més de 650 gossos rivalitzen entre ells per ser els més bonics de la vetllada.

Es van poder veure fins a 50 races diferents, des del yorckshire terrier, que pesa un quilo, fins als immensos rottveilers. Des de gossos amb pèl fins al terra com els llebrers afgans fins a gossos pelats com el petit gos xinès crestat.

Cada participant va desfilar juntament amb gossos de la seva raça i, poc a poc, en successives eliminatòries, es van anar triant els millors exemplars que van passar a les finals de la tarda.

Fora del ring, repartits per tots els racons del firal, els gossos es preparaven amb llargues sessions de perruqueria i maquillatge que són tot un espectacle.
Conjuntament, durant el matí, la FEPBYR va realitzar una espectacular exhibició en la que es va poder veure una teatralització del treball que realitza aquesta jove associació mitjançant la unió del gia i el gos de rescat: cerca de persones mitjançant l’olfacte i treball en tota mena de terrenys.

I de nou aquest any hi va tornar a haver una exhibició d’agility, a càrrec del Club d’Agility Lluçanes. En aquesta pràctica esportiva, els gossos han de superar diferents obstacles amb el mínim d’errors i temps.

Com a novetat, aquest any es van ampliar les exhibicions amb la participació de l’Escola d’FP canina, que va realitzar una demostració d’ensinistrament civil o conduct-can. Una pràctica que ensenya “bona educació” al gos.

També en el vessant solidari, es va comptar amb l’estand de Defensa Animals d’Osona, que va donar a conèixer la seva tasca com a protectora d’animals a la comarca.

Com cada any, els visitants van poder trobar als estands comercials tots els complements per als gossos.

Galeries de fotos:
- Exposició Nacional Canina Ciutat de Vic, 2014 (Josep Maria Costa)
- Exposició Nacional Canina Ciutat de Vic, 2013 (Josep Maria Costa)
- Exposició Nacional Canina Ciutat de Vic, 2012 (Josep Maria Costa)
- Exposició Nacional Canina Ciutat de Vic, 2011 (Xevi Mas)
- Exposició Nacional Canina Ciutat de Vic, 2011 (Josep Maria Costa)
- Exposició Nacional Canina Ciutat de Vic, 2010 (Xevi Mas)
- Exposició Nacional Canina Ciutat de Vic, 2009 (Lurdes López)
- Exposició Nacional Canina Ciutat de Vic, 2008 (Josep Maria Costa)

Arxivat a