L'Ajuntament millora la senyalització de l'itinerari Vic-Sant Sebastià

L'ermita ha estat inclosa a la Ruta 1714 del Tricentenari

Redacció Osona.com
01 de juny del 2014
Mapa de l'itinerari Vic-Sant Sebastià Foto: Ajuntament de Vic

A l’ermita de Sant Sebastià, ubicada al terme municipal de Vic, però que depèn de la parròquia de Santa Eulàlia de Riuprimer, es va signar el 17 de maig de 1705 l’anomenat Pacte dels Vigatans, considerat el primer esdeveniment rellevant de la Guerra de Successió a Catalunya. Per aquests fets tan cabdals, la Generalitat ha inclòs l’ermita a la Ruta 1714 del Tricentenari .

La Ruta 1714 és un recorregut pels deu escenaris on van succeir els episodis històrics més destacables de la Guerra de Successió a Catalunya (1702-1714). És tracta de llocs emblemàtics carregats de gran simbolisme, que tenen un excepcional interès patrimonial i paisatgístic i que ofereixen una variada oferta cultural i d’oci al voltant.

L’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Vic fa uns 10 anys que va senyalitzar un itinerari circular per anar a Sant Sebastià des de l’Alberg Canonge Collell. La senyalització es va fer amb 42 pals clavats al terra amb una xapa del logo de l’itinerari i set pals grossos o panells.

Per tal de conèixer l’estat de conservació en que estava l’itinerari, el passat mes de febrer els tècnics municipals van seguir-lo i van dissenyar un pla de treball. En base a aquest estudi, es va portar a terme la millora de la senyalització en alguns trams. Els treballs van finalitzar a mitjans de maig, després d’haver arreglat una vintena de pals i posat 16 xapes noves.

Al mateix temps es van prendre algunes dades de la ruta, com la distància acumulada (13,46 km), el desnivell acumulat (346 m) i les altituds màximes i mínimes (777 i 500 m).
Arxivat a