L'ANC Vic presenta un cicle de xerrades sobre la independència

L’entitat també demana que es lliurin còpies de la declaració de renda a l’Agència Tributària Catalana

Redacció Osona.com
31 de maig del 2014
L’ANC Vic va presentar un nou cicle de tres conferències sota el lema “Cap a la independència”. El programa l’encetarà Jordi Sanz, de la sectorial Jubilats per la independència, el 5 de juny amb la xerrada "Les pensions en un estat català". Serà a les sis de la tarda. Seguirà el divendres 13 de juny, a les vuit del vespre, amb la xerrada de l’economista David Ros, coordinador de la sectorial Economistes per la independència, titulada "Preguntes i respostes sobre l'impacte econòmic de la independència". I tancarà el cicle el politòleg i membre del CATN Josep M. Reniu, amb la conferència "El procés polític de construcció de l'estat català", el divendres 20 de juny a les vuit del vespre. Totes les conferències se celebraran a l’Auditori Caixa Manlleu (Rbla. Hospital, 11).

Durant la roda premsa també es va presentar la campanya "Declara't a Catalunya". Jesús Planchart, membre de l’ANC Vic, va explicar que l’objectiu de la iniciativa és potenciar que el màxim de catalans lliurin una còpia de les declaracions fiscals que fan a l’Estat espanyol a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC). Aquest pas, senzill i sense conseqüències legals, fa que l’ATC compti amb informació pròpia i facilitarà el pas per assumir el 100% de la recaptació quan arribi el moment. Es tracta, doncs, de la Via Catalana cap a la hisenda pròpia.

El lliurament de la informació fiscal es pot fer de dues maneres:

- Lliurament presencial: un cop localitzada l’oficina més propera, al web de la campanya hi ha un document autoeditable per escriure les dades, se n’imprimeixen dues còpies i es lliuren al registre juntament amb una còpia de la declaració, on segellaran una còpia del full imprès com a comprovant de la presentació.

- Lliurament per Internet: per a poder fer la presentació telemàtica cal acreditar-se, per certificat digital, o amb un lector de DNI amb xip, o bé anant a la oficina més propera de la Xarxa de tributs amb el DNI i demanar un codi de verificació que servirà durant 48 hores per a fer la presentació.

Per presentar les declaracions de Renda del 2013 hi ha de termini fins el desembre del 2014.

Cartells de les conferències (cliqueu a sobre el cartell)

Arxivat a