Vic vincula el Dia de la Memòria al procés històric que viu el país

Els regidors Anna Erra i Joan López remarquen la importància que té la diada per a Catalunya i per a la ciutat | Més enllà d'Olost, la capital d'Osona també gaudirà de diverses activitats

Redacció Osona.com
30 de maig del 2014
Anna Erra, 1a tinent d'alcalde i regidora d'Educació, Turisme i Comerç
Anna Erra, 1a tinent d'alcalde i regidora d'Educació, Turisme i Comerç | Redacció


Anna Erra, 1a tinent d'alcalde i regidora d'Educació, Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Vic, i Joan López, 2n tinent d'alcalde i regidor de Cultura i Ciutadania, expliquen la importància que té el Dia de la Memòria per a la ciutat i per al país, en un moment històric tan important.

L'edició d'enguany del Dia de la Memòria, la tercera, se celebrarà el diumenge 8 de juny i tindrà el centre neuràlgic a Olost. Des de l'organització ja s'ha tancat el programa d'actes dels que podran gaudir tots aquells que s'acostin a aquesta població del Lluçanès. Hi haurà poesia i música, entre d'altres propostes.

El Dia de la Memòria és una proposta que sorgeix de la societat civil, com un homenatge a la llengua i a la memòria dels patriotes. El dia elegit és el 8 de juny perquè s'escau l’aniversari de la mort del poeta nacional mossèn Jacint Verdaguer, a qui es va dedicar la primera edició.

La proposta culmina aquest dia a les set de la tarda amb el repic de campanes arreu del país. Enguany, la celebració ees dedicarà a la natura i el món rural, amb noms com Josep Maria de Segarra, el mateix Verdaguer, Josep Pla o Guerau de Liost. La iniciativa va comptar l’any passat amb l’adhesió d'uns 250 campanars d’esglésies, monestirs i ajuntaments de tot Catalunya.

Més informació dels actes a Olost

Arxivat a