El consistori infantil de Vic s'implica en combatre l'incivisme d'alguns propietaris de gossos

Els excrements se senyalitzaran amb una bandereta i, en un segona fase, es començarà a posar sancions de 500 euros

Redacció Osona.com
30 de maig del 2014
Anna Erra i Joan Ballana, amb els membres del consistori infantil, a la presentació de la campanya. Foto: Ajuntament de Vic

L’Ajuntament de Vic vol posar fre d’una vegada a l’incivisme dels propietaris d’animals de companyia, sobretot gossos. Per això ha impulsat una campanya en la s’hi ha implicat el consistori infantil. La presentació va tenir lloc el passat dimarts, al parc Josep Maria Sert, i va anar a càrrec va tenir dels agents cívics; Joan Ballana, regidor de Convivència i Seguretat; i Anna Erra, regidora d’Educació, que van acompanyar els membres del consistori infantil.

En Ferran i la Júlia, del consistori infantil, van mostrar els passos que han seguit fins ara: un enviament de cartes als pares per explicar-los la campanya de plantar banderetes amb la imatge d’un bitllet de 500 euros indicant on són els excrements, plantada de cartells a botigues i enviament de cartes als amos dels gossos censats.

Al llarg de la setmana es portarà a terme la senyalització d’excrements  i posteriorment els agents cívics reforçaran la campanya. A partir d’aquest moment e sancionarà amb una multa de 500 euros a tots aquells ciutadans incívics.

Ballana va explicar l’acció, que va qualificar de pionera en la que hi participen escoles per donar més èmfasi i cobertura a la solució de la problemàtica de  la recollida de defecacions dels animals de companyia. “Es tracta d’una acció novadora amb la finalitat d’aconseguir places i carrers nets”, va apuntar.

Erra, per la seva banda, va manifestar el seu orgull per poder treballar conjuntament amb el consistori infantil i va agrair la feina feta amb els alumnes de 6è de les escoles de la ciutat.  Pel que fa a la campanya, va dir: “Tot i que hi ha gent que ho està fent bé, cal acabar de conscienciar alguns ciutadans”.
Arxivat a