Les mesures cautelars sol·licitades per Anglada i Riera, desestimades

La seva expulsió del grup municipal de PxC a l’Ajuntament de Vic, però, no es farà efectiva de forma immediata

Pere Pratdesaba
29 de maig del 2014
La vista judicial a Vic
La vista judicial a Vic | Adrià Costa
Vista al jutjat de Vic per les mesures cautalars reclamandes per Josep Anglada i Marta Riera., el passat dilluns. Foto: Adrià Costa

El jutge ha desestimat les mesures cautelars que havien sol·licitat Josep Anglada i Mara Riera, que fa uns dies van presentar una demanda civil contra PxC, on es demanava, entre d'altres coses, la nul·litat dels expedients obert en contra dels dos que van culminar amb la seva expulsió del partit.  El jutge ha pres una decisió molt ràpida (la vista es va celebrar dilluns) i argumenta que no creu que el temps que hagi de transcórrer fins a la celebració del judici oral pugui generar danys irreparables als demandants, ja que s’espera que aquest es resolgui de manera ràpida. Anglada, en una nota enviada als mitjans, diu que creu que la sentència es podria fer pública “poc després de l’estiu”.

La decisió judicial hauria de tenir conseqüències en la composició dels grups municipals a l’Ajuntament de Vic, tot i que està per veure quan es faran efectives. En no decretar-se les mesures cautelars, el partit ja podrà portar al ple que es passi comptes de l’expulsió d’Anglada i Riera de PxC, i així el primer deixaria de ser el portaveu del grup municipal.

En tot cas, Anglada ha explicat en aquest diari que la decisió del jutge no és ferma i que, si no hi ha cap sorpresa, pensa recórrer sobre les mesures cautelars a l’Audiència Provincial (té temps fins al 27 de juny) i allargar d’aquesta manera la seva substitució com a portaveu del partit al consistori.

De totes maneres, tal com ja va anunciar Osona.com , en els propers mesos Anglada podria abandonar el grup municipal de PxC, per tal de centrar-se en les eleccions i el partit Plataforma Vigatana, amb el qual concorrerà a les properes eleccions municipals. Tot apunta que comptaria amb el suport de Riera.

Les raons de l’expulsió

PxC havia explicat sempre que l’expulsió d’Anglada era fruit de “problemes amb la gestió del partit”, sense especificar mai amb detall quins havien estat aquests problemes. Ara, poc a poc, es van saber alguns motius més concrets.

El partit, segons ha explicat en aquest diari Robert Hernando, secretari general de PxC, ha presentat una querella contra Anglada per apropiació indeguda. “Hi ha moviments no justificats als comptes bancaris”, diu Hernando, que afegeix que es tracta de “molts diners”, tot i que no especifica quants. El que sí assegura és que Anglada s’ha quedat les subvencions que van donar al partit en concepte dels regidors obtinguts a les eleccions municipals, que pujarien entre 50.000 i 100.000 euros. La querella s'ha ampliat a Marta Riera.

Anglada, consultat per Osona.com, nega que s’hagi ficat res a la butxaca i diu que els diners de les eleccions municipals es van utilitzar per pagar “campanyes i uns temes pendents de la seguretat social i de les eleccions autonòmiques”.

Vista al jutjat de Vic per les mesures cautalars reclamandes per Josep Anglada i Marta Riera. Foto: Adrià Costa
Documents
Arxivat a