Vic acull la gala final del Premi BBVA de Teatre

La companyia guanyadora farà una gira valorada en més de 16.000 euros | Dissabte, a Manlleu, prèvia amb estàtues humanes

Redacció Osona.com
28 de maig del 2014
Uns nens juguen amb una de les estàtutes humanes. Foto: Adrià Costa

La gran gala final del Premi BBVA de Teatre 2014 tindrà lloc el proper dilluns, 2 de juny a les 20.30 h a L’Atlàntida de Vic. En el decurs de l’acte es farà públic l’espectacle guanyador de l’edició d’enguany, els premis a millor actriu i millor actor, i s’entregaran els premis de reconeixement a l’actriu catalana Montserrat Carulla, que s’ha acomiadat dels escenaris a principis de 2014 amb la comèdia “Iaia!”, i a la Companyia de Teatre de Femarec, que dedica els seus esforços al teatre social.

Els espectacles finalistes, que s’han representat al llarg del mes de maig a Vic i Calldetenes, opten a una gira valorada en més de 16.000 euros per diferents sales de Catalunya i que comprèn grans teatres d’arreu del territori: el Centre Cultural de Terrassa, el Teatre Kursaal de Manresa, el Teatre-Auditori de Sant Cugat, el Teatre-Auditori Atrium de Viladecans i el Teatre-Auditori de Granollers. Els quatre finalistes del Premi BBVA de Teatre 2014 són “El Drac d'Or", "Els Justos", "Harket (Protocolo)" i "Equilibristes", de les companyies Teatre Invisible, AlGalliner, PanicMap i Farrés Brothers, respectivament.

El guanyador serà escollit per un jurat presidit per Sergi Belbel, autor i director teatral i ex director artístic del Teatre Nacional de Catalunya, i completat per Magda Puyo, directora d’Escena; Pep Tugues, director del Teatre-Auditori de Sant Cugat; Jordi Basomba, gerent del Teatre Kursaal de Manresa;M i Joan Roure, actor, director d‘Escena i director del Premi BBVA de Teatre des del 2003.

L’actuació musical de Pep Poblet i els esquetxos teatrals de Marcel Tomàs amenitzaran una gala dedicada a les arts escèniques.

Estàtues humanes

El dissabte previ a la gala final, el dia 31 de maig, la Plaça Fra Bernadí de Manlleu s’omplirà de 18 a 21 h d’estàtues humanes i d’espectacles al carrer de lliure accés per a tots els que desitgin assistir.

Aquesta ja tradicional iniciativa de caire popular comptarà enguany amb una desena d’artistes-estàtues, un espectacle de la companyia Pipeline i un de circ amb Circ Pistolet.

Galeries de fotos:
- Manlleu, estàtues humanes i espectacle al carrer (2013)
-Manlleu, escenari al carrer (2012)
-Manlleu, escenari al carrer (2011)
- Manlleu, escenari al carrer (2010)
- "Amb veu nova, les velles paraules" (2009)
- Manlleu, escenàri al carrer I (2009)
- Manlleu, escenàri al carrer II (2009)
- Estàtues humanes (2008)
- Concert i teatre (2008)
- Estàtues humanes (2007)
Arxivat a