L'alcalde de Vic dóna suport a les jornades organitzades pel col·lectiu gai i lèsbic

Talcomsom impulsa “Catalunya sense armaris”, amb un munt d’activitats diverses

Redacció Osona.com
28 de maig del 2014
L’alcalde de Vic va participar a la inauguració de les jornades Foto: Ajuntament de Vic

Vic acull aquests dies, del 26 de maig al 3 de juny, les segones jornades “Catalunya sense armaris”, organitzades per l’associació osonenca Talcomsom. El programa consta d’activitats molt diverses, com exposicions, conferències, clubs de lectura o taules rodones. També hi ha un espai per les propostes més lúdiques, com un dinar popular, una batucada-rua o els castells LTGB.

Les jornades tenen per objectiu donar visibilitat als col·lectius de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals. Ho pretenen fer des d’una triple perspectiva: ser un punt de trobada de les entitats LGTB de Catalunya, en especial les de fora de Barcelona; establir vincles amb altres associacions i entitats de la comarca d’Osona; i conar a conèixer la realitat de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals d’Osona als ciutadans.

La inauguració de les jornades va tenir lloc el passat dilluns, amb l’exposició “ARTCOMSOM. Diàlegs artístics sobre la diversitat sexual i afectiva” a la biblioteca Joan Triadú de Vic. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal; el regidor de Benestar i Família, Xavier Farrés; i Marc Parareda i Maria Casas, president  i vicepresidenta de l’Associació LGTB. En l’exposició hi han col·laborat l’Associació d’Alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de  Vic.

Vila d’Abadal va lloar la iniciativa i l’exposició definint-la com "bonica i creativa". “Com alcalde vull normalitzar el col·lectiu dins la ciutat; a principis de segle passat es va normalitzar la dona i aquest segle XXI és per a vosaltres”, va dir l’alcalde. “Que tothom sigui el que vol ser i per això sóc aquí i la ciutat també us recolza, perquè  tothom pot aportar coses a la societat”, va afegir. I va acabar remarcant: “Jo us recolzo com alcalde i com a persona”.

Programa d'activitats

Arxivat a