Xavier Tornafoch cedeix el pas a Arnau Martí

El portaveu d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Vic confirma en una carta que no es presentarà a les eleccions municipals

Redacció Osona.com
27 de maig del 2014
Al mig, Xavier Tornafoch i Arnau Martí, amb Joan Herrera
Al mig, Xavier Tornafoch i Arnau Martí, amb Joan Herrera | A. Costa
Entrevista a Arnau Martí, al Canal Taronja
Xavier Tornafoch, portaveu i únic regidor d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Vic, ha confirmat en una carta enviada en aquest diari (llegiu, a sota) que no es presentarà a les properes eleccions municipals de 2015. L’ecosocialista “complirà amb el compromís amb la ciutadania fins al final del mandat” i llavors es dedicarà a la seva activitat professional.

Tornafoch haurà estat un total de 12 anys a l’Ajuntament de Vic, gairebé sempre a l’oposició. Només va formar part d’un equip de govern d’unitat en els primers mesos del primer mandat de Josep M. Vila d’Abadal, l’any 2007.

Tot i abandonar la política, Tornafoch no renuncia, “des de la posició de ciutadà compromès i anònim”, a defensar “la construcció d’una societat més justa”.

ICV-EUiA aspira a obtenir dos regidors a Vic

Durant el mes de juny, ICV elegirà el cap de llista de Vic per a les eleccions municipals de l’any 2015, en un procés obert a adherits i simpatitzants. Tot apunta que l’únic candidat seràArnau Martí, coordinador comarcal del partit, un cop s’hagin celebrat les primàries. Així ho ha manifestat ell mateix, en una entrevista al Canal Taronja (a sobre).

A l’entrevista, Martí explica que ha rebut molts suports i que encara aquesta nova etapa amb molta “il·lusió”. Tenint en compte la situació convulsa d’alguns partits a l’àmbit municipal vigatà, ICV-EUiA aspira a obtenir als propers comicis, al menys, dos regidors, opina el coordinador comarcal.

De fet, el relleu Tornafoch-Martí estava cantat des de l’inici d’aquesta legislatura, i els mateixos protagonistes no se n’havien amagat mai. En tot cas, el que s’ha fet ara és oficialitzar aquest traspàs a través dels mitjans de comunicació.

-----------------------
CARTA DE XAVIER TORNAFOCH

Durant el proper mes de juny ICV portarà a terme el procés democràtic, obert a adherits i simpatitzants, per a elegir el cap de llista de Vic per a les eleccions municipals de l’any 2015. Com ja vaig dir a l’inici d’aquest mandat, confirmo que jo no m’hi presentaré. Que aquest és l’últim període en què jo seré a l’Ajuntament de Vic.
També confirmo, com vaig assegurar en prendre possessió del càrrec, que compliré el meu compromís amb la ciutadania fins al final del mandat i que, després, continuaré amb les meves ocupacions professionals sense pretendre cap més representació institucional ni orgànica de cap mena.

Hauran estat dotze anys al servei dels ciutadans de Vic, un compromís que he assumit amb orgull i il·lusió, que m’ha permès defensar un projecte col·lectiu que pretenia canviar la ciutat a favor dels més desafavorits. Ho he fet honestament, malgrat els errors que hagi pogut cometre, en el benentès que sempre he actuat de bona fe.

En aquest moment, que no és de tristor perquè penso que a les institucions i les organitzacions els canvis han de ser la demostració de la seva vitalitat, només tinc paraules d’agraïment: per a la meva família, per als meus companys de partit,  per a la premsa,  per als treballadors de l’Ajuntament i molt especialment per als ciutadans de Vic, els que ens han votat i els que no, dels quals sempre he rebut afecte i consideració.

Durant els dotze mesos que encara tinc per endavant penso treballar com he fet fins ara en la defensa del programa amb el que ICV es presentà a les eleccions del 2011 i, per damunt de tot, dels interessos generals de la ciutat. Continuaré sent lleial a la meva ciutat i a la meva consciència.

Passat aquest període no renuncio, des de la posició de ciutadà compromès i anònim, a defensar el que sempre he defensat: “la construcció d’una societat més justa”.

Vic, 25 de maig de 2014

Xavier Tornafoch Yuste
Regidor-portaveu d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Vic

Al mig, Xavier Tornafoch i Arnau Martí, amb Joan Herrera, a la campanya de les eleccions municipals de Vic de 2011. Foto: Adrià Costa
Arxivat a