La cúpula de PxC, Anglada i Riera es troben al jutjat

El jutge crida a declarar els màxims responsables del partit per dirimir si aplica les mesures cautelars al cas

Pere Pratdesaba
27 de maig del 2014
La vista judicial d'aquest dilluns a Vic
La vista judicial d'aquest dilluns a Vic | Adrià Costa
Vista al jutjat de Vic per les mesures cautalars reclamandes per Josep Anglada i Marta Riera. Foto: Adrià Costa

El conflicte de PxC s’ha traslladat definitivament als jutjats. Aquest dilluns s’ha visualitzat al de Vic, on han estat cridats a declarar, per un costat, Josep Anglada i Marta Riera, i per l’altre, els membres de l’executiva del partit, Robert Hernando, Xavier Simó i Daniel Ordóñez, que van participar en la destitució del president i fundador del partit i en la seva posterior expulsió, juntament amb la regidora vigatana.

La vista judicial tenia per objectiu dirimir sobre les mesures cautelars que han sol·licitat Anglada i Riera, que fa uns dies van presentar una demanda civil contra PxC, on es demanava, entre d'altres coses, la nul·litat dels expedients obert en contra dels dos.  Ara es queda a l'espera que el jutge apliqui o no aquestes mesures cautelars a la causa, que podrien fer-se públiques en uns dies.

A la vista, Hernando ha defensat que la destitució d’Anglada com a president es va dur a terme d’acord amb allò que disposen els estatuts del partit, i per tant es va obrar en virtut del reglament competent. Des de PxC es considera que les demandes presentades contra el partit estan “mancades de tot fonament”.

No és de la mateixa opinió Josep Anglada, que creu que es tracta d’una conxorxa fora de tota legialitat. Per tot plegat, el fundador de PxC ha expressat la seva confiança en que “la justícia posarà, al capdavall, les coses a lloc i les bases del partit tindran l’oportunitat de comprovar, en un congrés assembleari democràtic, les raons del seu president”.
 
Si s’apliquessin mesures cautelars, Anglada i Riera podrien continuar al grup municipal de PxC a Vic, i Anglada podria seguir sent el portaveu. En el cas que no les dictés, aleshores l’expulsió del grup municipal i la substitució com a portaveu per Joan Carles Fuentes seria immediata, després que l’alcalde donés compte al ple.

De totes maneres, tal com ja va anunciar Osona.com , en els propers mesos Anglada podria abandonar el grup municipal de PxC, per tal de centrar-se en les eleccions i el partit Plataforma Vigatana, amb el qual concorrerà a les properes eleccions municipals. Tot apunta que comptaria amb el suport de Riera.

Vista al jutjat de Vic per les mesures cautalars reclamandes per Josep Anglada i Marta Riera. Foto: Adrià Costa

Josep Anglada parla amb el seu advocat, moments abans d'entrar al jutjat. Foto: Adrià Costa
Documents