La Cabrerès BTT omple el Collsacabra amb 3.000 ciclistes

La prova de BTT no competitiva més important del nostre país té l’entorn natural com a gran atractiu | Al llarg del cap de setmana s’han realitzat diverses activitats paral·leles

Redacció Osona.com
26 de maig del 2014
Uns participants de la Cabrerès BTT 2014
Uns participants de la Cabrerès BTT 2014 | Adrià Costa
Participants a la Cabrerès BTT, aquest diumenge. Foto: Adrià Costa

La 22a edició de la Cabrerès BTT, la prova de bicicleta de muntanya no competitiva més important del nostre país, s’ha celebrat aquest cap de setmana. Aquesta edició ha comptat amb un total de 3.000 participants, el màxim permès per l’organització, i més de 15.000 assistents al llarg de dissabte i diumenge. Tot i la previsió de pluges, el temps ha aguantat i la prova s'ha fet amb el cel cobert, algunes estones de sol i amb una temperatura entre d'15 i 17 graus.

L’activitat principal del dissabte va ser la MiniCabrerèsBTT, una versió infantil de la prova dirigida a nens i nenes d’entre 4 i 16 anys, i que va comptar amb uns 420 participants. A les cinc de la tarda es va celebrar per primera vegada la BTT Orientació, una cursa no competitiva que combina la orientació i la bicicleta de muntanya. i que va despertar l’interès de nombrosos participants.

Diumenge a les set del matí es va donar el tret de sortida als participants més matiners, i la resta van anar sortint mica en mica fins les nou del mati. Un total de 3.000 ciclistes van gaudir novament del recorregut proposat per la organització, escollint entre dos recorreguts: la ruta curta, de 39 quilòmetres i 900 metres de desnivell; o la ruta llarga, de 62 quilòmetres i 1.600 metres de desnivell. El contacte amb la natura i els paisatges del Cabrerès van tornar a ser el principal atractiu de la cursa que ha portat participants d'arreu de la península i de l'estranger.

Els serveis mèdics van atendre els petits accidents habituals en una pedalada de muntanya i alguna clavícula fracturada. Entre els participants, destacava Sergio Prados, que va fer tota la CabrerèsBTT amb la seva handbike.

Paral·lelament a la cursa, els participants van poder gaudir d'altres activitats com el Campionat de Catalunya de Trial, el Village CabrerèsBTT (fira comercial durant tot el cap de setmana) o el Fòrum CabrerèsBTT (novetat d’aquesta edició), on experts i professionals com Satual, Fisiocrem o Òptica Torrents van fer xerrades i presentacions de producte.

L’organització fa una valoració global d’aquesta edició de la CabrerèsBTT molt positiva. L'èxit de la prova es deu també al més d'un centenar voluntaris que ajuden a fer-la possible, i a la implicació de tot el territori. La organització també destaca el bon comportament dels participants, "molt respectuosos amb l'entorn i el bon ambient que s'ha respirat durant tot el cap de setmana".

Més informació, des del web de la prova


--------------------------
Galeries de fotos:

- Cabrerès 2014 (Adrià Costa)
-Cabrerès 2013 (Adrià Costa)
- Cabrerès 2012 (Xavier Sanfeliu)
-Cabrerès 2011 (Xevi Mas)
- Cabrerès 2010 (A. Arumí)
- Cabrerès 2010 (X. Mas i L. López)

Un total de 3.000 ciclistes han participat a la Cabrerès BTT d'enguany. Foto: Adrià Costa