1 de 10

Els Premis Baldiri Reixac distingeixen vuit centres escolars osonencs

Els guardons que atorga la Fundació Lluís Carulla estan destinats a l’estímul i al reconeixement de l’escola catalana i de qualitat

per Redacció Osona.com, 26 de maig de 2014 a les 12:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La XXXVI edició dels Premis Baldiri Reixac ha estat força profitosa per a la comarca d'Osona. En sis localitats es pot trobar alumnes distingits amb el guardó destinat als seus treballs: en dos més de Tona, i a Taradell (dos premis al mateix centre), Manlleu, Torelló, Folgueroles i Vic. Fins i tot, en una altra categoria, la d'Escoles, ha estat guanyadora d'un Premi Baldiri Reixac l'Escola Rocaprevera, de Torelló.

La relació dels Premis és la següent. Pel que fa escoles, i dotat amb 3.300 euros:


* Escola Rocaprevera
Torelló


Perquè es tracta d’una escola arrelada a la població i que, en estreta col·laboració amb tota la comunitat educativa, desenvolupa una tasca excel·lent de cohesió social i de catalanització. El centre, per la seva estructura i la seva història, duu a terme una gran acció de col·laboració entre mares i pares i el professorat, que dóna fruit en les diverses activitats docents i lúdiques. Un projecte modèlic que s’hi realitza és la preparació i l’execució cada curs d’una obra teatral per part dels alumnes de quart d’ESO, la qual cosa comporta la implicació de docents, alumnes, antics alumnes, mares i pares, amb un treball acurat d’expressió lingüística i corporal.

Els Premis als Alumnes, amb 700 euros cadascun, són:


* El guixot de 8 a l’escola
Alumnes de P4 i P5 d’educació infantil de l’escola Les Pinediques, de Taradell
Mestres: David Altimir, Gemma Clavero, Maite Pujol, Núria Roca, Maria Rovira i Montse Sancerni.

* El teatre a primària
Tots els alumnes de primària de l’escola Les Pinediques, de Taradell
Mestres: tot l’equip de primària

* Interpretant el Bestiari de Joan Oliver
Alumnes de 1r d’ESO de l’escola Vedruna, de Tona
Professora: Ester Puig

* Santa Cecília: fem 25 anys!
Tots els alumnes des de P3 fins a 6è de primària de l’escola l’Era de Dalt, de Tona.
Mestra: Laura Vila

* La pagesia de Manlleu, 60 anys i tres generacions després
Alumnes de 3r de primària de l’escola Casals-Gràcia, de Manlleu
Mestres: Assumpta Pujol i Pilar Serra

* Projecte: La xocolata
Alumnes de 3r de primària de l’escola Sagrats Cors, de Torelló
Mestra: Imma Pujol

* Els esgrafiats de Folgueroles
Alumnes de 6è de primària de l’escola Mossèn Cinto, de Folgueroles
Mestres: Pilar Arumí i Sílvia Rodríguez

* Projecte Interdisciplinari. El petit príncep
Alumnes de primària i 1r d’ESO de l’escola Escorial, de Vic
Mestres: Lluís Llord, Mercè Molas i Raquel Solà

Els premis que atorga la Fundació Lluís Carulla estan destinats a l’estímul i al reconeixement de l’escola catalana i de qualitat.

Els guardons a les escoles i als mestres es lliuraran dimecres dia 28 de maig, al Palau de Pedralbes de Barcelona i els destinats als alumnes el diumenge 1 de juny, a l'Espluga de Francolí.

En aquesta trenta-sisena edició s'han atorgat 12 premis a la categoria d’escoles amb una dotació de 3.300 euros cadascun. Pel que fa a la modalitat de mestres i professors, hi ha dos guardons de 4.000 euros per a un estudi, assaig pedagògic o experiència didàctica i, conjuntament amb el Projecte LletrA de la Universitat Oberta de Catalunya, un premi de 4.000 euros a una experiència didàctica d’ensenyament-aprenentatge de la llengua i la literatura catalanes mitjançant les TIC. Pel que fa els treballs d'alumnes, se n'han premiat 65, dotats amb 700 euros cadascun. A més, s'han donat dos premis de 1.500 euros destinats a experiències específiques que fomentin la comunicació en català entre l’alumnat dins i fora de l’aula a fi de promoure l’ús social de la llengua.

Els Premis Baldiri Reixac són dotats per la Fundació Lluís Carulla amb les aportacions voluntàries dels receptors del llibre-nadala que l’entitat tramet cada any a persones interessades per la cultura catalana. La dotació total d’aquesta edició és de 100.100 euros i l’àmbit d’actuació són els territoris de parla catalana.

Enguany el jurat dels premis estava format per Joan Arjona, Rosa Boixaderas, Josep Maria Calbet, Carles Cigalés, Alba Espot, Josep Maria Farré, Assumpta Fargas, Josep Gonzàlez-Agàpito, Anna Ramis i Maria Vinuesa.

 

Participació