La pel·lícula osonenca de Liliana Torres torna a Vic amb la catifa vermella

Núria Gago, Joana Serrat i Antònia Expósito, tres de les protagonistes del film, seran divendres a la projecció a Multicines Sucre

Redacció Osona.com
22 de maig del 2014
Núria Gago, en una imatge del film
Núria Gago, en una imatge del film
Núria Gago, en una imatge del film.

El film "Family Tour", de la vigatana Liliana Torres, es projectarà divendres, 23 de maig (22:00 h) a Multicines El Sucre de Vic. L’acte comptarà amb la presència de les actrius Núria Gago, Joana Serrat i Antònia Expósito, tres de les protagonistes de la pel·lícula.

Es tracta d'una pel·lícula produïda per una vintena d'exalumnes de l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya), amb moltes connotacions osonenques. El film, producció de Escándalo Films i Family Tour S.C.P., es va presentar a Vic el passat mes d'octubre i, des de llavors, s’ha pogut veure a festivals com els de San Sebastián, Busan, Warsaw, MadridImagen, Goteborg o Uruguai. Va obtenir el Premi de la Crítica al festival REC de Tarragona.

La pel·lícula es va rodar durant cinc setmanes en 20 localitzacions, entre les que hi havia Vic i Sant Bartomeu del Grau. La comarca també té un protagonisme especial en l'apartat musical, amb aportacions de Joana Serrat i La Iaia.

“Family Tour” es considera un “dramedy” perquè té molta part de comèdia però també incorpora parts de drama com són la melancolia i la frustració, segons explica la directora i autora del guió, Liliana Torres, que va viure la seva infantesa a Sant Bartomeu del Grau.

El punt de partida de l'argument de “Family Tour”, amb tocs autobiogràfics, és el retorn de Liliana Torres a casa dels seus pares a Osona per passar-hi unes vacances. Tot i que amb la seva família no tenen una mala relació, els conflictes no resolts i una tendència natural al bloqueig emocional fan que la Lili experimenti la proximitat dels que s'estima com un conflicte constant entre la voluntat de donar i no aconseguir-ho i entre l'exigència de l'amor i la impossibilitat per a donar.

Torres assenyala que la pel·lícula és "una fusió entre la realitat i la ficció". “Family Tour” està inspirada en personatges reals tot i que la trama i l'argument "són totalment ficticis". El guió de la pel·lícula ja va ser premiat amb la Menció d'Honor pel Festival Internacional de Cinema de Canadà.

Núria Gago i personatges ‘reals’

L'actriu protagonista que encarna el personatge de la Liliana Torres és Núria Gago (“El Cor de la Ciutat” o "Primos"). Aquesta actriu professional i reconeguda "contrasta", segons Torres, amb la resta d'actors que ella anomena "personatges reals". Aquests personatges són els pares, tiets o cosins de Torres que actuen al film i que s'interpreten a ells mateixos.

L'actriu Núria Gago explica que és la primera vegada té "a l'abast" la persona amb què està inspirada el personatge que interpreta. En aquest sentit, Gago ha destacat que "és molt més fàcil interpretar-la perquè puc parlar amb ella". A més, assenyala que des que va llegir el guió, "em va semblar un film que jo com a espectadora voldria veure".

Aneu al web de 'Family Tour'

Fitxa del film al web del Festival de Cinema de Sant Sebastià



A primer terme, l'actriu protagonista, Núria Gago, i la directora de la pel·lícula, Liliana Torres, a l'entrada del Temple Romà de Vic, amb el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vic, Joan López, en la presentació del passat mes d'octubre. Foto: Laura Busquets / ACN
Arxivat a