Gambús: «Creacció té camp per córrer per tal d'obtenir recursos europeus»

El candidat número 2 de CiU a les eleccions europees, en la seva visita a Vic, explica que en els propers anys augmentarà considerablement el finançament adreçat a la recerca i la innovació

Pere Pratdesaba
21 de maig del 2014
Francesc Gambús, en la seva visita a Creacció
Francesc Gambús, en la seva visita a Creacció | Adrià Costa
Francesc Gambús, durant la visita a Creacció, aquest matí. Foto: Adrià Costa

El candidat número 2 de CiU a les eleccions europees, Francesc Gambús, ha valorat molt positivament la tasca feta per Creacció en el foment de l’emprenedoria, la creativitat, la recerca i la innovació, en el marc de la visita que ha realitzat avui a Vic. Gambús ha fet un recorregut per les instal·lacions de Casa Convalescència, on ha pogut parlar amb alguns dels treballadors i dels emprenedors que hi estan ubicats. L’han acompanyat Joan Turró, director de la Fundació Universitària Balmes; Joan Roca, president del Consell Comarcal d’Osona; Carme Sayós, diputada al Congrés; i Núria Macià, directora executiva de Creacció, entre d’altres. Abans, Gambús ha fet una visita a l’empresa Girbau, a la seva planta de Vic.

El candidat ha explicat que en el període 2014-2020 augmentaran considerablement els recursos de la Unió Europea destinats a la recerca, la innovació i la transferència de la tecnologia. Aquest finançament no s’adjudicarà de manera territorial, sinó competitiva, directament als millors projectes presentats, la qual cosa suposa que no estaran “vinculats a la gestió del govern d'Espanya". En aquest marc, Gambús ha destacat que Creacció és un centre molt ben posicionat per obtenir aquests recursos, amb “molt camp per córrer”.

Francesc Gambús, durant la visita a Creacció, aquest matí. Foto: Adrià Costa

Francesc Gambús, durant la visita a Creacció, aquest matí. Foto: Adrià Costa

“Podem competir amb els millors. Hem de preocupar-nos per mantenir l'excel·lència, però la marca Catalunya és un pol d'atracció", ha defensat. Tot i això, ha matisat que caldrà “completar el triangle d'innovació, recerca i transferència a les indústries i a les empreses, a l’economia real. Aquest és el repte". I ha afegit: "Ens ha de fer patir ser excel·lents però no més del compte, perquè el 50% de la recerca que ha vingut darrerament a l'Estat espanyol s'ha quedat a Catalunya per a projectes catalans. Podem competir a Europa amb els millors projectes. En som experts i la marca Catalunya suma", ha dit.

El número dos de CiU a les eleccions europees ha valorat molt positivament el model de Creacció, que combina la implicació pública amb la privada, amb la universitat com a complement: “És un sistema molt interessant, amb molts elements de reflexió”. Gambús també ha afirmat que "és bo que en el camp de la recerca i de la transferència de la tecnologia, el món públic i el món privat vagin de la mà". Pel que fa a l'emprenedoria considera “evident” que hi ha d'haver un component privat però també pensa que “és bo que des del món públic s'impulsi i s'acompanyi".

Francesc Gambús, aquest matí a l'empresa Girbau de Vic. Foto: Adrià Costa
Arxivat a