«A mercat vivíem millor amb Franco», diu un paradista

Ernest Urtasun, candidat d’ICV-EUiA a les eleccions europees, copsa de primera mà la complicada situació econòmica del comerç, en una visita de campanya al mercat setmanal de Vic

Pere Pratdesaba
20 de maig del 2014
Ernest Urtasun, al mercat de Vic
Ernest Urtasun, al mercat de Vic | Albert Alemany
Ernest Urtasun, al mercat setmanal de Vic, parlant amb un paradista. Foto: Albert Alemany

El candidat d’ICV-EUiA a les eleccions europees, Ernest Urtasun , ha visitat aquest migdia el mercat setmanal de Vic, a la plaça Major. En el trajecte, l’han acompanyat el diputat Joan Mena així com alguns companys de formació osonencs, com Arnau Martí, coordinador comarcal; Josep M. Anglada, regidor de Manlleu; i Miquel Sánchez, secretari general de CCOO Osona. L’ecosocialista s’ha fet algunes fotos amb alguns dels vianants, la majoria senyores, i fins i tot la mestressa d’una botiga l’ha convidat a un suc de fruita natural.

El candidat ha pogut copsar de primera mà la complicada situació econòmica que viuen alguns dels paradistes, a qui la crisi ha fet baixar considerablement els ingressos. “Fa 32 anys que estic aquí, i amb Franco vivíem millor”, ha deixat anar un venedor de fruites i llegums. “A mercat, eh!”, ha matisat tot seguit. “No pateixi, canviarem les polítiques”, ha respost un sorprès Urtasun.

“És una època dura. Si ens veus aquí parats, mal assumpte!”, li ha dit un venedor d’un estand de roba. Més optimistes eren els paradistes de granes de verdures, que aquestes setmanes gaudeixen d'un augment de l’activitat perquè és època de plantar.

En la roda de premsa que ha ofert a peu dret als mitjans de comunicació, tant locals com els d’àmbit nacional que segueixen la campanya, Urtasun ha insistit en  que hi ha “alternatives” per gestionar la crisi dins els marc de l’euro. “Es poden activar polítiques econòmiques diferents”, ha assegurat.

Una crida a les urnes

Urtasun ha demanat que els ciutadans votin i no es quedin a casa: “Seguirem insistint: necessitem el vot progressista i d’esquerres i d’aquí a divendres no pararem de repetir-ho perquè ens hi juguem molt”.

El candidat ha valorat positivament l’augment de la sol·licitud del vot per correu que fa preveure un augment de la participació a Catalunya, i ho ha atribuït al debat sobre el futur de Catalunya i a la necessitat de fer una consulta però també a l’oposició a les tisorades que s’han aplicat des dels governs català i estatal. “Les retallades ha fet que molta gent surti al carrer i és normal que després es tradueixi en vot”, ha apuntat. Roda de premsa d'Ernest Urtasun a la plaça Major de Vic. Foto: Albert Alemany
Arxivat a