Els museus d'Osona s'omplen d'activitats durant el cap de setmana

Els equipaments celebren el Dia Internacional dels Museus amb múltiples propostes

Redacció Osona.com
16 de maig del 2014
Presentació conjunta de la programació, a Roda de Ter
Presentació conjunta de la programació, a Roda de Ter | Consell Comarcal d'Osona
Representants dels museus d'Osona, en la presentació del programa d'activitats conjunt. Foto: Consell Comarcal d'Osona

Els representants dels museus de la comarca van explicar el passat dimarts, en una roda de premsa al Museu Arqueològic de l’Esquerda, a Roda de Ter, les activitats previstes pel Dia Internacional dels Museus, que se celebra el 18 de maig. Les propostes, que compten amb el suport del Consell Comarcal d’Osona, estan obertes a tothom: jornades de portes obertes, visites, concerts, tallers, exposicions, la nit dels Museus i, com cada any, es destaca una “joia del museu”.

La presentació va anar a càrrec de Jordi Serra, alcalde de Roda de Ter, i Milagros Martínez, vicepresidenta del Consell Assessor de Museus del Consell Comarcal. Maria Ocaña, representant del Museu Arqueològic de l’Esquerda, va explicar el projecte de difusió conjunta, i els directors i representants dels museus presents a l’acte van fer una breu explicació de les activitats que es duran a terme aquest cap de setmana, dies 17 al 18 de maig, principalment i, també, quina és la joia que cadascun d’ells ha escollit per enguany. A l’acte també hi va intervenir M. Àngels Blasco, directora dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central.

En la commemoració del Dia Internacional dels Museus 2014, hi participen: Museu Episcopal de Vic, Museu de l’Art de la Pell, Museu del Ter, Museu universitari virtual de pedagogia, Museu Arqueològic de l’Esquerda de Roda, Casa Museu Verdaguer, Centre d’Interpretació Arqueològica del Camp de les Lloses, Museu de la Torneria, Museu del Coure, Ecomuseu del Blat, Espai Montseny i Sant Pere de Casserres. L’Associació Amics dels Museus escull la seva “joia” per així propagar el coneixement del ric patrimoni cultural, etnològic, literari, arqueològic, entre d’altres, que tenim a la comarca d’Osona.

Programa d’actes a Osona


La Nit dels Museus al MEV.