Un tastet del teatre italià del Renaixement

El Teatre Centre de Manlleu presenta “Attori di strada”

Redacció Osona.com
15 de maig del 2014
Després de les darreres representacions, l’Espai Rusiñol de Manlleu torna a reprendre l’activitat teatral amb una nova proposta. El proper dissabte 17 de maig, a dos quarts de 10 de la nit, l’actor italià Massimo “Mino” Bonanomi del grup Ronzinante de Merate (Itàlia), presentarà l'espectacle “Attori di strada” (“Actors de carrer”).

Es tracta d’un muntatge que presenta un tastet, amb cinc textos, del teatre italià del Renaixement, l’embrió de la Commedia dell’Arte. En alguns d’aquests textos, l’actor utilitza el grammelot, el llenguatge que feien servir els joglars i actors del segle XVI, farcit de onomatopeies, sons i paraules inventades, per fer-se entendre amb públics d’altres països i amb qui no compartien idioma.

Bonanomi és membre de la companyia teatral Ronzinante de Merate (Itàlia), amb qui el Teatre Centre manté intensos vincles artístics. Amb la seva companyia ha actuat a Manlleu en diverses ocasions, la darrera de les quals per presentar el muntatge “Tutto Shakespeare”, amb el qual han obtingut nombrosíssims premis teatrals a tota Itàlia.

Tal com fan alguns teatres de Barcelona, l’entrada serà lliure i deixarem una guardiola a la sortida per qui vulgui fer alguna aportació per al finançament de la funció.
Arxivat a