ICV demanarà fons europeus per activar l'eix ferroviari Barcelona-Tolosa

El projecte, si s’arribés a materialitzar, suposaria el desdoblament de la línia fins a Ripoll | Joan Herrera ofereix una fugaç roda de premsa a Vic per explicar les propostes per al tren

Pere Pratdesaba
16 de maig del 2014
Joan Herrera, aquest dijous a l'estació de Vic
Joan Herrera, aquest dijous a l'estació de Vic | Adrià Costa
Joan Herrera amb Arnau Martí, Mònica Vázquez i Miquel Sánchez, aquest dijous a l'estació de tren de Vic. Foto: Adrià Costa

El coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, va ser aquest dijous al migdia a Vic per presentar les propostes en matèria de ferrocarril i transport públic en el marc de la campanya electoral de les eleccions europees. L’ecosocialista va oferir una roda de premsa fugaç a l’estació de tren, en la que el va acompanyar el coordinador comarcal, Arnau Martí.

Herrera va constatar l’estat “lamentable” de la línia ferroviària de Vic i va defensar les millores urgents, per tal d’oferir un servei de qualitat. Per argumentar-ho, va recordar la seva visita a Osona ara fa sis anys, en el marc de les eleccions generals, on ja hi havia aquest debat a sobre la taula. La situació, a hores d’ara, continua sent la mateixa, critica.

Herrera va defensar el desdoblament de la via fins a Ripoll i la integració tarifària de la comarca a Rodalies, la qual cosa suposaria una rebaixa del preu del bitllet als usuaris.

En un plantejament de futur, ICV aposta per demanar fons regionals a la Unió Europea per a la connexió ferroviària Barcelona-Tolosa. “Això suposaria un gran benefici per a les dues ciutats, però també per a tots els territoris per on passaria aquest eix transpirinenc”, explica Martí. Entre les millores que caldria aplicar a la línia, s’hi inclou el desdoblament fins a Ripoll, argumenta el coordinador comarcal. “No és una solució per al problema actual, però sí una opció de futur”, afegeix.

Els ecosocialistes compten amb el suport del partit verd francès per defensar la proposta de l’eix Barcelona-Tolosa a Europa.

Joan Herrera, aquest dijous a l'estació de tren de Vic. Foto: Adrià Costa
Arxivat a