Les angoixes de la intel·ligència artificial, al Premi BBVA de Teatre

"Harket (protocolo)", tercera obra finalista, es podrà veure aquest divendres a l'Atlàntida de Vic

Redacció Osona.com
14 de maig del 2014
El Premi BBVA de Teatre es troba en el seu equador. Aquest divendres, 16 de maig, a les 20:30 hores a la Sala Joaquim Maideu de L'Atlàntida de Vic, es podrà veure la tercera obra finalista: “Harket (protocolo)”. Un espectacle estrenat a la Fira de Tàrrega 2013 amb gran èxit i que segur que no deixarà indiferent.

A l’obra, Cristina Harket apareix tancada en un búnquer amb l’única companyia d’un sistema d’intel·ligència artificial, que té com a missió protegir de l’amenaça de l’exterior i assegurar la seva supervivència. El projecte consta de diferents eines narratives i explota la naturalesa de cadascuna d’elles, recolzant-se en la utilització d’Internet com a mitjà de vinculació.

La darrera obra finalista, "Equilibristes", es podrà veure el 23 de maig al Teatre de Calldetenes.

El Premi BBVA de Teatre té per objectiu donar suport a la creació teatral i incentivar la creativitat i l’ofici teatral. En aquesta 14a edició, es fa una aposta ferma per la difusió i la distribució de l’espectacle guanyador. Es compta novament amb el suport de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, i L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona, que s’incorpora al projecte i esdevé un dels nous escenaris d’exhibició del premi a la ciutat de Vic que, juntament amb el ja tradicional Teatre Auditori de Calldetenes, contribuirà a la consolidació del projecte a la comarca d’Osona.

L’edició d’enguany compta amb diverses novetats, la més destacada és una major dotació econòmica per al premi guanyador. Per primera vegada, el millor espectacle teatral portarà a terme una gira per diferents espais de Catalunya valorada en 16.000 euros, que es concretarà en quatre representacions. La resta d’espectacles finalistes rebran una aportació econòmica de 900 euros. El jurat, format per professionals vinculats al teatre, també concedirà una menció especial a la millor actriu i al millor actor de tots ells.
Arxivat a