NECat i ICV-EUiA flirtegen a Manlleu amb un candidatura única a les municipals

La formació de Dolors Collell manté contactes infructuosos amb la CUP i ERC

Pere Pratdesaba
13 de maig del 2014
Nova Esquerra Catalana (NECat), la formació que impulsa l’exsocialista Ernest Maragall, és un partit jove, que tot just ha sortit de l’ou. Un dels seus eixos fundacionals és el treball per intentar aglutinar una “gran alternativa d’esquerres”, tant en la vessant social com en la catalanista, tal com explica la manlleuenca Dolors Collell, recentment escollida presidenta del Consell de NECat.

En aquest marc, la formació està treballant en diverses poblacions per tal d’intentar arribar a acords amb d’altres forces polítiques, ja sigui en projectes puntuals o en projectes a més llarg termini, on s’inclouen també candidatures d’àmbit municipal per a les properes eleccions. Un primer resultat d’aquesta tasca és la coalició amb ERC en aquestes eleccions europees. “Estem en un moment polític on la ciutadania ens reclama que trenquem barreres ideològiques”, explica Collell.

A la comarca, els moviments de NECat s’han intensificat durant les darreres setmanes a Manlleu, un ciutat que podria ser com un banc de proves que es podria exportar a altres poblacions d’Osona. Collell ha mantingut contactes, de diversa intensitat, amb representants locals d’ICV-EUiA, la CUP i també ERC.

De moment, l’única formació que veu amb bons ulls una possible coalició, que podria acabar amb una candidatura unificada, és ICV-EUiA. “No hi ha res decidit. A finals d’estiu farem pública la llista de la nostra gent que es vol presentar. Però el que està clar és que tenim molts punts en comú amb NECat i a Manlleu es donen les circumstàncies perquè tot plegat pugui fructificar en una coalició d’aquestes característiques”, explica Arnau Martí, president d’ICV Osona.

Més escèptics són els portaveus de la CUP i ERC, que no veuen massa possibilitats en una aventura política conjunta. “Podem coincidir en moviments de base, com la protesta per la millora de l’estació de tren o alguns col·lectius. Però també tenim moltes coses que ens distancien, com l’organització pròpia del partit o la manera d’encarar l’oposició a l’Ajuntament”, argumenta Xavier Generó, de la CUP.  Pel que fa a ERC, no hi ha cap dubte: “Nosaltres ja fa temps que vam escollir un candidat [Àlex Garrido], i continuarem el nostre projecte. Anirem sols a les eleccions”, apunta taxativament l’alcalde Pere Prat.
Arxivat a