Tres osonencs repeteixen al Secretariat Nacional de l'ANC

Noemí Morral, Marc Costa i Nuri Guillaumes participaran en la gestió del Full de Ruta de l’entitat sobiranista

Redacció Osona.com
13 de maig del 2014
Un total de 7.296 membres de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han votat el cap de setmana a les eleccions del Secretariat Nacional (SN) de l’entitat. Els comicis han comptat amb una participació del 24’1%, tenint en compte que són 30.274 les persones que tenien dret a vot a les eleccions. A la regió 9, formada per Osona i el Ripollès, han votat un total de 272 dels 1.466 socis que té l'entitat.

Els resultats determinen que l’actual presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, hauria estat la més votada amb 6.905 vots; seguida de l’actual vicepresident, Jaume Marfany, amb 4.835 vots, i de Ferran Civit, amb 4.821 vots.

Els electors també han escollit els 75 membres que formaran el Secretariat Nacional, 25 dels quals sorgeixen d’entre els candidats de representació nacional i 50 d’entre els candidats de representació territorial. El Secretariat Nacional serà l’encarregat de portar a terme el Full de Ruta que van aprovar els membres de l’entitat a l’assemblea general ordinària del passat 5 d’abril a Tarragona.

En relació als candidats osonencs que s’hi presentaven, resultats agredolços. Per un costat, només Jordi Ponsa optava a la representació nacional, que no ha estat escollit. Pel que fa als candidats de representació territorial, en aquest cas per la regió 9 que inclou Osona i el Ripollès, es presentaven Arnau Galobardes, Francesc Codina, Jordi Roca, Marc Costa, Marta Giralt, Noemí Morral i Nuri Guillaumes. D’aquests, n’han sortit escollits tres, que repeteixen, o sigui, que ja havien estat al Secretariat Nacional a la passada legislatura. Tots tres són osonencs: Noemí Morral, Marc Costa i Nuri Guillaumes.

Resultats definitius