El Voll-Damm Festival Jazz Vic encara la recta final amb set concerts

Lynn Cassiers, Bud Currency, David Viñolas i David Mengual, algunes de les últimes propostes

Concert d'Axisorca, a la Jazz Cava
Concert d'Axisorca, a la Jazz Cava | Mar Morey/Voll-Damm Festival Jazz Vic
Redacció Osona.com
13 de maig del 2014
Concert d'AxisOrca, el passat divencres a la Jazz Cava. Foto: Mar Morey/Voll-Damm Festival Jazz Vic

Després d’una primera setmana intensa, amb propostes molt diverses, la 16a edició del Voll-Damm Festival Jazz Vic encara la seva recta final. La programació finalitza el diumenge, 18 de maig. Fins aquesta data, els aficionats encara podran gaudir de set concerts, amb propostes d'estils molt diversos.

El Festival reprèn les actuacions aquest dijous, 15 de maig, amb Lynn Cassiers, a la Jazz Cava, una artista que s’ha donat a conèixer com a cantant en els circuïts de jazz de l’Europa central. Forma part de grups d’avantguarda com Lidlboj o Tape Cuts Tape, i ho compagina amb una interessant carrera en solitari. Les seves performances són una excusa per improvisar amb fragments de lletres, esbossos de cançons i paisatges sonors que l’artista crea en directe amb petits aparells electrònics.

Al mateix espai, divendres actuarà Bud Currency, un trio de gran talent format pel guitarrista David Soler, el contrabaixista Manolo Cabras i Oriol Roca a la bateria. Amb un extens bagatge professional, aquest trio domina l’art de conversar a través de la música i aconsegueix sonoritats insospitades que enriqueixen un diàleg imaginatiu i transgressor.

El dissabte, les propostes es traslladen a l’Escenari Voll-Damm, amb David Viñolas Trio, una banda que explora nous conceptes musicals i no té por de transgredir les fronteres convencionals que delimiten els estils; i la Jazz Band Emvic, una propsota que va néixer el 2008 i que va dirigida a tots aquells alumnes de l’Escola de Música i Conservatori de Vic (EMVIC) que volen tenir una aproximació al món del jazz a través d’una banda de gran format.

La programació de dissabte finalitza de nou a la Jazz Cava, amb Sai Trio. Agustí Fernández comparteix el seu do per a la improvisació amb el talent de Sònia Sánchez i la subtilesa del jove bateria Ivo Sans. Aquest trio porta els espectadors a una cruïlla artística, a un punt de trobada entre tres disciplines: el flamenc, la música contemporània i el jazz.

El Festival clourà diumenge, amb dos concerts a l’Escenari Voll-Damm. El matí, La Plana Swing Orquesta, de recent formació, una orquestra que reuneix la flor i nata dels swingers de la plana de Vic. La seva proposta, lúdica i popular, es basa en un repertori escollit entre les joies del gènere, interpretades amb el sabor del dixie i el swing més autèntics.

A la tarda serà el torn de David Mengual Free Spirits Big Band. El seu repertori inclou composicions originals i versions, articulades en sis suites pel pianista mallorquí Toni Vaquer, que alhora ha escrit els arranjaments. Sota la direcció musical i artística de David Mengual, Free Spirits avança amb pas ferm cap a la consolidació d’un projecte engrescador, sempre a la recerca d’un so únic i diferenciat en el panorama de les big bands.

El Festival, al minut des del Facebook

Programació del Festival

------------------------
Galeries de fotos:


2014
- 1er cap de setmana (Mar Morey)


2013
- 2n cap de setmana (Mar Morey)
- 1er cap de setmana (Mar Morey i Adrià Costa)

2012
- 2a setmana (Ferran Higueruelo)
- 1er cap de setmana (F. Higueruelo i A. Costa)
- Carpa jazz i gastronomia (Ferran Higueruelo)

2011
-Marc Ribot "Ceramic Dog" (Adrià Costa)
-Nils Petter Molvaer(Adrià Costa)
- Marco Mezquida (Núria Antentas)

2008
-PUC? i Baraka Project(Osona.com)

Bugge Wesseltoft, Henrik Schwarz i Dan Berglund, que van actuar la primera setmana.
Arxivat a