Els 3.000 ciclistes de la Terra de Remences recorren diverses poblacions d'Osona

Xavi Garcia guanya la cursa cicloturista més important i multitudinària de Catalunya

La cursa, al seu pas per Osona
La cursa, al seu pas per Osona | J.M. Montaner
NacióLaGarrotxa.cat
12 de maig del 2014
Terra de Remences 2014, al seu pas per Osona. Foto: Josep Maria Montaner

Xavier Garcia, de Navàs, ha estat el primer en acabar la marxa llarga de 175 quilòmetres de la Terra de Remences, la cursa cicloturista més important de Catalunya i segona de tot l'Estat. Garcia ha vençut la prova amb 4 hores i 51 minuts, a dos minuts de diferència del segon classificat, l'olotí Adrià Moreno. Pel que fa a la volta de 95 quilòmetres, el primer en creuar la meta ha estat Francesc Tobias, de Girona. Tobias, membre del Club Ciclista Olot, ha trigat 2 hores i 24 minuts a completar la cursa. En tercer lloc del podi el seguia de prop el primer garrotxí de la prova. Santi Sala, de Sant Esteve d'en Bas, ha necessitat 2 hores i 30 minuts per acabar la marxa cicloturista de 95 quilòmetres.

En total, 3.000 ciclistes van participar diumenge de la dissetena edició de la marxa, la qual s'ha fet un lloc entre les principals proves d'aquestes característiques d'arreu d'Europa. Els dorsals per participar-hi es van exhaurir en poques hores. La diferència entre una marxa cicloturista, com la que organitza el Club Ciclista Bas, i una cursa ciclista convencional és que en la primera no hi ha esperit competitiu. L'important és gaudir del recorregut i de l'experiència. La majoria dels 3.000 inscrits van participar de la prova de 95 quilòmetres i només els més agosarats van córrer la de 175 quilòmetres.

El dos circuits tenien sortida i arribada a Sant Esteve d'en Bas. El curt va passar per Les Preses, Olot, la Vall de Bianya per entrar al Ripollès a través de Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll. Seguidament va retornar a la Garrotxa a través del coll de Coubet. La ruta llarga també compartia tot aquest tram, però un cop arribava a la Vall d'en Bas continuava pel coll de Bracons per on entrava a Osona. Els ciclistes van passar per Torelló, Manlleu i l'Esquirol fins a retornar a Sant Esteve d'en Bas per Cantonigròs.

Alta ocupació hotelera

Aquest cap de setmana la majoria dels allotjaments de la Garrotxa han fregat la plena ocupació. Les característiques de la prova fan que els 3.000 participants hagin vingut acompanyats de la família o amb grups d'amics i aprofitessin el dissabte per fer turisme per la zona. El gran gruix dels participants venien d'arreu de l'Estat, però també hi va haver un alt volum de francesos i alguns britànics.