El trànsit al Figaró es normalitza després de dos dies de caos

Les obres al túnel de la C-17 han irritat els conductors, que han patit cues de fins a 10 quilòmetres

Redacció Osona.com
09 de maig del 2014
El trànsit a la C-17 a Figaró, a causa de les obres de reparació del túnel, ja s’ha normalitzat. Els treballs van generar fortes retencions el passat dimecres i dijous al matí, en sentit Vic, amb cues que en alguns moments van arribar als 10 quilòmetres. La situació va generar fortes crítiques entre els conductors que van quedar encallats i que es fan fer paleses a les xarxes socials.

La circulació es va tallar en sentit Vic i els vehicles s’havien de desviar cap a l’altre costat de la calçada, en sentit Barcelona, on es va habilitar un carril en sentit contrari. El problema venia per unes bandes sonores situades just abans de fer el canvi de calçada, que feien reduir molt la velocitat dels vehicles i on els camions pràcticament quedaven aturats.  

El dijous el matí, el Departament de Territori i Sostenibilitat va prendre mesures i va retirar les bandes sonores. A més, es van ampliar els accessos al canvi de calçada per facilitar el pas dels camions. A hores d’ara se circula amb normalitat.

Els treballs consisteixen en reparar els desperfectes que s’han produït per la degradació del sosteniment del túnel. Les tasques van començar la nit del passat diumenge, 4 de maig, i s’allargaran sis setmanes. Durant tot aquest període comportaran afectacions al trànsit.

El pressupost de les obres és de 550.000 euros. L’actuació té l’objectiu de millorar la seguretat viària.