Clàudia Galicia fa història a la duríssima Titan Desert

La torellonenca és la primera dona que guanya dos anys seguits la prova de BTT, a través del desert del Marroc | El seu domini ha estat insultant, amb sis de sis victòries parcials

Clàudia Galicia, exhultant en finalitzar la sisena etapa
Clàudia Galicia, exhultant en finalitzar la sisena etapa | Titan Desert
Redacció Osona.com
02 de maig del 2014
Clàudia Galicia (a la foto, en finalitzar la sisena etapa) ha repetit victòria a la Titan Desert, una de les proves de BTT més importants del món, i ha fet història, ja que és la primera dona que ho aconsegueix en dos anys consecutius. En l’edició d’enguany, una de les més dures de la història de la cursa, la torellonenca ha mostrat una superioritat insultant i ha fet ple de victòries, amb sis etapes de sis. La segona classificada i l’única ciclista que l’hi ha fet una mica d’ombra, la nord-americana Sonya Looney, s’ha situat gairebé a dues hores a la classificació general. A més, l, Galicia s’ha colat entre els 30 primers de l’absoluta (27è lloc), per davant de molts ciclistes masculins d’elit.

Han estat sis dies intensos, amb un recorregut total de 708 quilòmetres a través del desert del Marroc. Els participants han hagut de lluitar amb la sorra de les dunes, pistes de pedres, fortes pujades i fins i tot un tram de pura navegació, a la cinquena etapa. Tot acompanyat d’un sol angoixant.

La sisena i última etapa, aquest divendres, entre Merzouga i Maadid, no ha tingut massa història. Només tenia 67 quilòmetres, amb un desnivell de 444 metres, i es plantejava com un homenatge als supervivents de la prova. Galicia ha tornat a guanyar amb un temps de 3 hores 19 minuts i 8 segons.

La torellonenca s’ha mostrat exultant en arribar a la meta, molt satisfeta pel resultat obtingut i per haver competit amb els homes que han liderat la classificació absoluta. “He gaudit moltíssim. Estic molt feliç perquè he entrenat bé i he arribat en el millor moment de la temporada”, ha declarat a diversos mitjans nacionals en finalitzar la sisena etapa. També ha explicat que ja pensa en tornar l’any que ve i intentar fer el triplet.

Resum de les etapes disputades


--------------------
Classificacions de la Titan Desert 2014

Classificació de la sisena etapa

Classificació de la cinquena etapa

Classificació de la quarta etapa

Classificació de la tercera etapa

Classificació de la segona etapa

Classificació de la primera etapa


Les dunes, protagonistes a la cinquena etapa de la Titan Desert. Foto: Titan Desert