Roda de Ter posa fil a l'agulla a les sancions als pisos desocupats dels bancs

El ple aprova una nova moció, ara de la PAH, amb accions concretes

Redacció Osona.com
02 de maig del 2014
El ple de l’Ajuntament de Roda de Ter va aprovar per unanimitat el passat dimarts, 29 d’abril, una nova moció on es compromet a sancionar els immobles permanentment desocupats i que són propietat d’entitats financeres i altres grans empreses. El consistorija va aprovar el mes de gener una moció presentada per CiU, que anava en la mateixa línia. En aquesta ocasió, el text sorgeix de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), i concreta algunes de les accions que es portaran a terme. Altres municipis de la comarca, com Vic, Manlleu o Sant Hipòlit, ja han aprovat mocions semblants.

La moció manifesta el compromís d’endegar mesures municipals en base a la legalitat i competències existents per tal de mobilitzar l’habitatge buit en mans de les entitats financeres, tal i com venen reclamant des de fa temps les PAH. Es pretén fomentar i garantir la funció social de l’habitatge, desincentivar-ne la utilització anòmala i penalitzar, si s’escau, l’ús antisocial.

La moció també contempla elaborar un Pla Municipal d’Habitatge o actualitzar el planejament existent per evitar la desocupació permanent d’habitatges. En aquest punt, l’alcalde Jordi Serra va avançar que després del creuament de dades, a Roda de Ter s’han detectat 50 pisos buits de propietat d’entitats bancàries que estan desocupats tot i que va afegir que faria falta fer una inspecció física des de l’administració per acabar de comprovar la xifra.

El text aprovat contempla imposar fins a tres multes coercitives que poden arribar als 100.000 euros si transcorregut el termini fixat no s’ha produït l’ocupació de l’immoble. També iniciar un procediment sancionador més elevat per infracció molt greu en cas que es mantingui la desocupació de l’habitatge un cop esgotat el termini atorgat per corregir la situació.

L’alcalde va afegir que l’ajuntament s’adherirà a les accions que emprengui la Generalitat de Catalunya en aquest àmbit amb la mateixa finalitat, dins el marc de les seves competències.
Arxivat a