Rcat no espera MDC i presenta Imma Bellafont com a cap de llista a Vic

El president del partit, Joan Carretero, avala la candidatura, que també comptarà amb Josep Ramon Soldevila, Eva Solé, Ramon Sirera i Lorda Baulenas

Imma Bellafont.
Imma Bellafont. | Josep Maria Montaner
Redacció Osona.com
02 de maig del 2014
Joan Carretero, Imma Bellafont i Josep Ramon Soldevila. Foto: Josep Maria Montaner

Reagrupament Independentista, tal com ja va anunciar aquest diari, es presentarà a les properes eleccions municipals de Vic amb una llista pròpia que encapçalarà la veterana independentista Imma Bellafont, fins fa poc responsable de la coneguda llibreria La Tralla.

Això no serà obstacle perquè el partit mantingui la seva disposició fins l'últim dia d'arribar acords amb d'altres forces polítiques, però tal com va afirmar Joan Carretero a la roda de premsa d'aquest dimecres, "hem volgut donar un senyal inequívoc que hi volem ser i que continuarem caminant. El partit està escarmentat d'altres processos de negociació dels quals en va sortir escaldat, (...) i aquesta és la millor manera que tenim de dir als ciutadans de Vic que nosaltres hi serem (...) i que ningú no ens destruïrà". "De fer converses per no anar enlloc, ja en sabem, ja n'hem après", va reblar amb ironia .

Els següents llocs de la llista seran ocupats per Josep Ramon Soldevila (coordinador de Reagrupament Osona), Eva Solé, Ramon Sirera i Lorda Baulenas. Reagrupament tanmbé podria presentar-se en d'altres municipis de la comarca, segons com avancin les negociacions amb d'altres forces. Carretero va voler insistir que "m'ha costat molt convèncer Imma Bellafont que es presenti, perquè la nostra gent no és la que es baralla per entrar als ajuntaments". Tot seguit, iniciaran contactes amb entitats i associacions de veïns per recollir les seves opinions de cara al programa electoral i per oferir-los incorporar gent a la candidatura.

El pacte entre Reagrupament i el Moviment Democràtic Català (MDC) -que es donava per fet- ha quedat pendent de noves negociacions: "Hem tingut converses amb MDC -va confirmar Carretero- però no és cert allò que va explicar algun mitjà comarcal que hi havia un pacte tancat. Nosaltres som gats escaldats. Més d'un ens va aixecar la camisa el 2010 i encara que no arribem a acords seguirem tirant endavant". El líder de Reagrupament va apuntar que és probable que l'MDC estigui "en fase de maduració" i que podria ser fàcil posar-se d'acord "perquè coincidim en com veiem el món".

Entre el públic assistent a la roda de premsa, hi havia Xavier Farrés, regidor de Vic, exmembre d'UDC i que ara forma part del MDC. Preguntat pels periodistes havent acabat la roda de premsa, a peu dret, Farrés no va voler fer declaracions.

En una breu intervenció inicial, Imma Bellafont va afirmar que la seva decisió està motivada "per la situació del país, per al qui ens ho hem de jugar tot, perquè els nostres fills tinguin un país independent. la nostra ciutat és molt important per al país i la independència i és el moment de jugar-s'ho tot".

Reagrupament va signar un acord nacional amb Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) en virtut del qual participarà a les eleccions de caràcter general amb aquest partit. L'acord, tanmateix, no afecta les eleccions de caire local, en què cada un dels dos socis mantindrà la seva autonomia.

Joan Carretero i Imma Bellafont. Foto: Josep Maria Montaner
Arxivat a