CCOO i UGT reivindiquen el caràcter públic de les oficines d'ocupació

Els sindicats es manifesten a les oficines del SOC a Vic i mostren el seu rebuig a la reforma laboral del PP, que permet l’externalització de la relació laboral entre empresaris i treballadors

Redacció Osona.com
30 d'abril del 2014
Protesta davant les oficines del SOC a Vic
Protesta davant les oficines del SOC a Vic | CCOO
Protesta davant les oficines del SOC de Vic Foto: CCOO Osona

Els sindicats de CCOO i UGT han protagonitzat avui, 30 d’abril, una concentració a l’oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de Vic, per protestar contra la reforma laboral del PP, que permet l’externalització de la relació laboral entre empresaris i treballadors. L’acció s’emmarcava en els actes de l’1 de Maig d’enguany. La concentració ha estat en encapçalada pels secretaris generals de CCOO Vallès Oriental-Maresme-Osona i UGT d’Osona, Gonzalo Plata i Francesc Poch, respectivament.

L’acció s’ha iniciat a les onze del matí, amb una roda de premsa dels dos secretaris generals. Posteriorment, s’ha estès una pancarta on es podia llegir “Pel treball i contra la crisi a Osona“, posant-se al seu darrere la cinquantena llarga de persones concentrades.

Finalment, els manifestants han agafat banderes, han entrat a les oficines i han repartit fulletons a les persones que estaven esperant a ser ateses i també als treballadors públics que els atenien. L’acció ha estat totalment pacífica.

“L’atur continua sent el principal problema per a la gent treballadora i la tan proclamada recuperació econòmica és un pur miratge. No es generen nous llocs de treball  i la poca contractació que es registra és pràcticament tota temporal i molta a temps parcial, precaritzant el mercat de treball encara més”, ha explicat un portaveu de CCOO.

Els manifestants han mostrat el rebuig a la reforma laboral del PP. “Ens oposem a la privatització de serveis públics i exigim que el Govern de la Generalitat mantingui el caràcter públic de la intermediació i garanteixi l’equitat en l’accés als serveis d’ocupació”, ha apuntat el mateix portaveu. “No permetrem que els recursos públics generin negoci per agències privades de col·locació, arraconant les persones amb més dificultat per trobar feina”, ha afegit.  El SOC, segons els sindicats, ha de ser un servei públic i útil per les persones en atur.
Arxivat a