El Premi BBVA de Teatre inicia les representacions de les obres finalistes

Els quatre muntatges seleccionades es podran veure el maig a Calldetenes i Vic

La cia. Teatre Invisible
La cia. Teatre Invisible
Redacció Osona.com
30 d'abril del 2014
La companyia Teatre Invisible

La catorzena edició del Premi BBVA de Teatre inicia aquesta setmana les repersentacions dels quatre finalistes. El jurat ha escollit, d'entre les 99 obres presentades: "El Drac d'Or", "Els Justos", "Harket (Protocolo)" i "Equilibristes", de les companyies Teatre Invisible, AlGalliner, PanicMap i Farrés Brothers, respectivament.

Les quatre companyies finalistes representaran els seus espectacles públicament abans que s’esculli el guanyador. Per primera vegada, les representacions es duran a terme en dos espais diferents: a L’Atlàntida de Vic (2 i 16 de maig) i al Teatre Auditori de Calldetenes (9 i 23 de maig) . El guanyador del Premi BBVA de Teatre es farà públic el 2 de juny durant l’acte de lliurament de premis que tindrà lloc a la Sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida de Vic.

El Premi BBVA de Teatre té per objectiu donar suport a la creació teatral i incentivar la creativitat i l’ofici teatral. En aquesta 14a edició, es fa una aposta ferma per la difusió i la distribució de l’espectacle guanyador. Es compta novament amb el suport de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, i L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona, que s’incorpora al projecte i esdevé un dels nous escenaris d’exhibició del premi a la ciutat de Vic que, juntament amb el ja tradicional Teatre Auditori de Calldetenes, contribuirà a la consolidació del projecte a la comarca d’Osona.

L’edició d’enguany compta amb diverses novetats, la més destacada és una major dotació econòmica per al premi guanyador. Per primera vegada, el millor espectacle teatral portarà a terme una gira per diferents espais de Catalunya valorada en 16.000 euros, que es concretarà en quatre representacions. La resta d’espectacles finalistes rebran una aportació econòmica de 900 euros. El jurat, format per professionals vinculats al teatre, també concedirà una menció especial a la millor actriu i al millor actor de tots ells.

Primeres representacions

El concurs debuta amb l’obra “El Drac d’Or”, de la companyia Teatre Invisible, que es representarà a L’Atlàntida de Vic el 2 de maig (20.30h). L’espectacle, de Ronald Schimmelpfennig, és una crítica sobre la immigració i la societat occidental explicada a partir de les peripècies que viuen els treballadors d’un restaurant xinès. Un drama disfressat de comèdia on joves i vells, homes i dones s’intercanvien els papers sobre l’escenari.

"El Drac d’Or" va estrenar-se l’any 2009 al Burgteater de Viena, dirigit pel propi dramaturg. El 2010 va rebre el Mülheimer Dramatikpreis i va ser escollida peça de l’any per la revista Theater Heute.

"Els justos", de la companyia AlGalliner, serà la segona finalista del Premi BBVA de Teatre 2014 en passar per escena. L’obra s’interpretarà a l’Auditori Teatre de Calldetenes el 9 de maig (20.30h). Els sabadellencs AlGalliner presenten una adaptació de la novel·la dramàtica d’Albert Camus per commemorar el centenari de l’autor francès que va tenir lloc l’any passat.

Ambientada en la Rússia de 1905, l’obra explica la història d’un grup terrorista que vol atemptar contra un duc que exemplifica i representa la tirania del Tsar. A través dels seus protagonistes, l’obra mostra l’oposició que es crea a l’organització fruit de la ideologia més o menys radical dels seus membres.

La resta de finalistes, Harket (Protocolo)" i "Equilibristes", s’interpretaran els dies 16 i 23 de maig respectivament, a L’Atlàntida de Vic i el Teatre de Calldetenes.
Arxivat a