PxC expulsa Marta Riera

La regidora de l’Ajuntament de Vic, igual que Josep Anglada, té el cas als jutjats

Pere Pratdesaba
30 d'abril del 2014
Josep Anglada i Marta Riera. Foto: Adrià Costa

La Junta de Disciplina de PxC ha acordat l’expulsió del partit de Marta Riera, regidora de l’Ajuntament de Vic, un cop transcorregut el temps per presentar al·legacions a l’expedient disciplinari que se li va obrir fa uns dies. La decisió li va ser comunicada en la data d'aquest dilluns 28 d’abril, mitjançant l'enviament d'un burofax al seu domicili

La continuïtat de Riera al grup municipal, però, no està descartada. La regidora es troba en una situació jurídica similar a la de Josep Anglada, fundador del partit que també ha estat expulsat. Anglada i Riera van presentar fa unes setmanes una demanda civil contra PxC, on es demana, entre d'altres coses, la nul·litat dels expedients obert en contra dels dos.  Ara es queda a l'espera que el jutge apliqui o no mesures cautelars a la causa, que podrien fer-se públiques a finals de mes de maig, segons ha explicat en aquest diari la mateixa Riera.

Si s’apliquessin mesures cautelars, Anglada i Riera podien continuar al grup municipal de PxC, i Anglada podria seguir sent el portaveu. En el cas que no les dictés, aleshores l’expulsió del grup municipal i la substitució com a portaveu per Joan Carles Fuentes seria immediata, després que l’alcalde donés compte al ple.

De totes maneres, tal com ja va anunciar Osona.com, en els propers mesos Anglada podria abandonar el grup municipal de PxC, per tal de centrar-se en les eleccions i el partit Plataforma Vigatana. Tot apunta que comptaria amb el suport de Riera.
Documents
Arxivat a