Els escriptors osonencs visiten l'Institut de Vic

Gerard Guix, Xavier Roviró, Víctor Sunyol i Anna Oliveras presenten les seves obres

Redacció Osona.com
29 d'abril del 2014
Xavier Roviró, Antoni Pladevall i Anna Oliveras
Xavier Roviró, Antoni Pladevall i Anna Oliveras | Adrià Costa
Xavier Roviró, Antoni Pladevall i Anna Oliveras. Foto: Adrià Costa

L’Institut de Vic va acollir aquest dilluns, 28 d’abril, la desena edició de l’acte literari “Els nostres escriptors ens visiten”, una cita anual que ja ha esdevingut clàssica i que convoca una mostra variada dels escriptors de la comarca d’Osona que presenten novetat literària pels volts de Sant Jordi. Enguany, s’ha celebrat un cop passat la diada, degut a la seva proximitat amb la Setmana Santa.

Els autors que van presentar les seves obres van ser: Gerard Guix, amb “El cementiri”; Anna Oliveras, amb “Personatges”;  Xavier Roviró, amb “El camí ral de Vic a Olot”; i Víctor Sunyol, amb “Quest”. L'acte va ser presentat per Antoni Pladevall.

L’èxit de la convocatòria entre els alumnes i els professors del centre va animar de nou l’organització a oferir la sessió al públic vigatà en general, ja que no és gaire corrent escoltar en un mateix acte quatre o cinc autors literaris de Vic i comarca.

“Els nostres escriptors ens visiten” ha convidat fins al moment un total de 34 escriptors, una dada molt eloqüent sobre la vitalitat literària a la plana de Vic durant la darrera dècada.

Les obres

El cementiri (Grup62), de Gerard Guix. En un futur no gaire llunyà, estarà prohibit enterrar els nostres morts per falta d’espai a la Terra. Només els més rebels o idealistes, intentaran trencar aquesta norma castigada amb duresa. És el fil argumental d’aquesta novel·la de ciència ficció.

Personatges (Cossetània Edicions), d’Anna Oliveras. Un conjunt de relats que narren situacions que han determinat el camí dels seus protagonistes. I, mentre alguns veuen assolides les seves aspiracions, a altres els passa just el contrari. L’obra de la centellenca va rebre el XXV Premi Literari Vila d’Ascó 2013.

Quest (Llibres del Segle), de Víctor Sunyol. Aquest és un viatge poètic de recerca infinita des de l'esquerda del dir; viatge circular o laberíntic que sempre recomença, posant a prova els límits del llenguatge. Amb paraules del mateix poeta, aquest llibre tanca el camí iniciat a “Stabat” a partir de la consciència de desert, de no poder dir.

El camí ral de Vic a Olot (Farrell Editors), de Xavier Roviró. Itinerari i històries del camí ral de Vic a Olot. que travessa el Collsacabra i té uns 45 quilòmetres, amb un important llegat divers de patrimoni cultural, històric i natural. Ha estat, des de sempre, un paisatge lligat a la cultura popular: curull de llegendes fantàstiques, històries ben humils i vivències increïbles

-------------------
Galeries de fotos:
- 10a edició (2014)
- 9a edició (2013)
- 8a edició (2012)
- 7a edició (2011)
- 5a edició (2009)
Arxivat a