Les negociacions entre Rcat i MDC per presentar llista conjunta a Vic s'alenteixen

Imma Bellafont anunciarà dimecres que serà cap de llista de Reagrupament, en una roda de premsa amb Joan Carretero

Redacció
27 d'abril del 2014
Bellafont, en una conferència de Víctor Alexandre. Foto: Adrià Costa

Reagrupament Independentista es presentarà a les properes eleccions municipals de Vic amb una llista pròpia que encapçalarà la veterana independentista Imma Bellafont, fins fa poc responsable de la coneguda llibreria La Tralla. L'anunci oficial de la candidatura tindrà lloc en una roda de premsa convocada al Casino de Vic per aquest dimecres, dia 30, a la qual assistirà també el president de Reagrupament, Joan Carretero. Està previst que la llista sigui ratificada dimarts per l'assemblea de militants del partit.

La convocatòria de la roda de premsa, que s'ha difós passadades les onze de la nit d'aquest diumenge, no fa cap referència a una possible coalició municipal de Reagrupament -comentada fa unes setmanes- amb el Moviment Demòcrata Català (MDC) que promou l'actual alcalde de Vic per CiU, Josep Maria Vila d'Abadal. Tot i això, des de la formació no es descarta que la coalició es formalitzi en un futur, tal com ha explicat aquest dilluns a Osona.com el coordinador de Reagrupament a Osona, Ramon Soldevila: "Hi ha unes eleccions europees pel mig i les negociacions amb el MDC no han anat tan ràpid com es preveia. Però no volem perdre pistonades, nosaltres ja tenim molt clar el que volem i no fem res més que donar un primer pas". I afegeix: "Més endavant, quan totes les assemblees hagin ratificat les respectives llistes, si cal, ja canviarem el que faci falta".

Reagrupament va signar un acord nacional amb Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) en virtut del qual participarà a les eleccions de caràcter general amb aquest partit. L'acord, tanmateix, no afecta les eleccions de caire local, en què cada un dels dos socis mantindrà la seva autonomia.