Un multitudinari concert coral reuneix alumnes de sis poblacions osonenques

Cantata a Sant Julià de Vilatorta amb nens del municipi, Calldetenes, Folgueroles, Tavèrnoles, Santa Eugènia de Berga i Vilanova de Sau

Redacció Osona.com
27 d'abril del 2014
Cantata «Cantem junts» a Sant Julià de Vilatorta
Cantata «Cantem junts» a Sant Julià de Vilatorta | Adrià Costa
Cantata «Cantem junts» a Sant Julià de Vilatorta. Foto: Adrià Costa

Amb el títol “No tinc temps per ser feliç”, el passat divendres, 25 d’abril, es va celebrar a la zona esportiva de Sant Julià de Vilatorta el concert coral “Cantem Junts”. Aquest és un projecte de cooperació on hi participen escoles de primària de Calldetenes, Folgueroles -que també acull alumnes de Tavèrnoles-, Santa Eugènia de Berga, Vilanova de Sau i les dues escoles de Sant Julià de Vilatorta. En total van cantar uns 720 alumnes aproximadament. A la multitudinària festa també hi van assistir els respectius alcaldes de les poblacions implicades i el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca.

L'objectiu d'aquest projecte és posar en contacte infants de diferents municipis i, a partir d'un treball cooperatiu i el coneixement mutu, crear una experiència col·lectiva enriquidora per als nens i nenes. Aquest any el concert ha estat a Sant Julià, però la idea és que es faci cada dos anys de manera itinerant a cada municipi.

El concert va començar a quarts de set de la tarda i es va articular en tres blocs diferenciats, que es van interpretar de manera combinada: els petits -de 1r a 3r-, els grans -de 4t a 6è-, i tots junts. Això va permetre disposar d’un repertori expressament triat per a les diferents edats. Les cançons van anar acompanyades amb un petit text llegit per un narrador. També es va comptar amb la participació d’un piano, dos violins i un violoncel.

Les cançons han estat treballades per les escoles des de l’inici del curs, a les hores de música. La idea parteix de les mestres de música de les escoles i Buia Reixach n’és la directora artística.