La crisi de PxC s'emporta per davant el regidor de Taradell

Josep Ricart abandona el partit sense prendre posició al conflicte | Descarta fer el salt al PP

Redacció Osona.com
25 d'abril del 2014
La crisi a PxC s’ha cobrat una nova víctima. El regidor de Taradell, Josep Ricart (foto), ha anunciat que abandona el partit i que passarà a ser regidor no adscrit. La seva renúncia es farà efectiva en el ple municipal del proper dimecres, 30 d’abril.

Ricart plega per discrepàncies amb la direcció del partit, ja que considera que la destitució i l'expulsió de Josep Anglada s’hauria d’haver fet  d’una altra manera. “El cas s’hauria d’haver portat al congrés, amb tota la militància, i s’hauria d’haver donat a tothom l’oportunitat d’expressar-se”, ha declarat en aquest diari. Però per altra costat, el regidor de Taradell tampoc veu clara la gestió d’Anglada al capdavant de la formació: “No puc estar al seu costat. No sé si ha fet bé les coses perquè tampoc les ha explicat”. Per tot plegat, Ricart se sent “entre l’espasa i la paret” i ha optat per una decisió salomònica: desmarcar-se de “qualsevol lluita interna del partit”.

La renúncia s'afegeix al degoteig de baixes que està pating el PxC a la comarca, on ha perdut gran part del seu potencial. A més del conflicte latent a Vic, que s’acabarà decidint als tribunals, han abandonat el partit els regidors de Roda de Ter i Manlleu, que han saltat al PP.

Ricart també ha anunciat que no seguirà el mateix camí que alguns dels seus companys. “És impossible que jo entri al PP. Això no passarà mai”, afirma categòricament. “No som afins ideològicament, no tenim res a veure”, afegeix.

Ricart no descarta presentar-se a les properes eleccions municipals, tot i que no ha desvelat amb quin partit. “En aquests moments, estic concentrat en la política municipal. La meva idea és continuar, m’agrada i fins ara hem fet bé les coses. Hem actuat de frontissa al consistori taradellenc i hem contribuït a impulsar molts projectes amb l’equip de govern”, argumenta.
Arxivat a