Una gran festa reviurà l'esperit del Roc 34

La discoteca va marcar un punt d’inflexió a la nit osonenca | Dos admiradors han impulsat una gran trobada a Ladisco de Gurb, el 3 de maig, per commemorar el 30è aniversari del local

Una de tantes vetllades a l'Inn del Roc 34
Una de tantes vetllades a l'Inn del Roc 34 | La Marxa
Redacció Osona.com
25 d'abril del 2014
Elecció de Miss Catalunya 1993. Foto: La Marxa

“Un divendres 2 de març de 1984, la ciutat de Vic gaudia d'una macrodiscoteca que brillava amb llum pròpia i mai millor dit. Per la espectacularitat d'una làmpada de llàgrimes de més de 10 metres d'alçada, una bolera amb sis pistes, discoteca i sala de festes. Original, inèdita, glamourosa, espectacular són un de tants adjectius que ha rebut el Roc 34. Un gran edifici de tres plantes amb 1000m2 per planta. I com no, amb l'enorme pedra de més de 5 metres d'alçada és l'inici d'una gran història...”.

És la presentació d’ una pàgina de Facebook dedicada al 30è aniversari de l’emblemàtica discoteca, creada per Albert Bagué i Albert González i que ha tingut una gran acceptació, amb més de 2.400 amics.

No és l’única iniciativa de Bagué i González, que es reconeixen com a grans admiradors i usuaris empedreïts de la discoteca, que serà enderrocada d’aquí uns mesos. Els dos estan elaborant un documental amb declaracions de gent que va gaudir del Roc 34, que sortirà a la llum a la tardor. “No volem entrar en polèmiques sobre l’enderroc. Nosaltres només volem recordar els bons moments que molta gent va passar en un lloc tan especial com aquest”, explica Bagué. 

El punt culminant de tot plegat, però, tindrà lloc el proper dissabte, 3 de maig, en una festa-homenatge que se celebrarà a la discoteca Ladisco de Gurb, on es commemorarà el trentè aniversari del Roc 34. “Hi havia un espai buit. No se li havia dedicat mai un homenatge”, explica Bagué.

La festa tindrà un estil “remember”, asseguren els organitzadors. Començarà a les dotze de la nit i comptarà amb diversos dj que van punxar al Roc 34 que delectaran els presents amb música dels anys 80 i 90. També hi haurà l’actuació de Marian Dacal i algunes sorpreses que no s’han desvetllat. La vetllada estarà presentada per Jaume Mulas, que va ser dj de la discoteca. A les dues de la nit hi haurà uns breus parlaments.

La festa està oberta a tothom i ja es poden adquirir les entrades a diversos establiments d’Osona, inclos el web de ladisco (10 euros anticipades, 12 euros a taquilles). Com a prèvia, s’ha convocat un sopar a la mateixa discoteca, amb els antics treballadors de Roc 34 (cal inscripció prèvia, a través del Facebook dels organitzadors).

Per anar escalfant l’ambient, us deixem un recull de fotos històriques de les nits del Roc 34.

Una de tantes vetllades a l'Inn del Roc 34. Foto: La Marxa

Arxivat a