El Centre Mèdic Psicopedagògic unificarà els seus serveis en un nou edifici

La Fundació està enllestint el projecte d'un nou equipament, amb un pressupost de 2 MEUR

Redacció Osona.com
25 d'abril del 2014
Projecte virtual del nou edifici
Projecte virtual del nou edifici
Projecte virtual del nou edifici Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona

La Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO) està enllestint el projecte d’un nou equipament que aplegarà la majoria de recursos que l’entitat presta en diferents ubicacions de Vic per cobrir les necessitats de rehabilitació, inserció laboral, oci i habitatge de les persones amb problemes de salut mental i drogodependències i de les persones amb trastorns de comunicació i llenguatge.

L’edifici està previst que es pugui inaugurar a finals del 2015 i se situarà en una parcel•la de 2.200 metres quadrats al carrer Josep M. Selva, just al davant de l’edifici d’Osona Salut Mental. L’Ajuntament de Vic ha fet una cessió gratuïta de domini d’aquests terrenys perquè la FCMPPO en pugui fer ús.

Els darrers vuit anys, l’entitat, amb 35 anys d’història, ha crescut en serveis però aquest creixement no s’ha vist acompanyat d’una ampliació dels espais físics, amb la visió de poder construir l’edifici definitiu que aplegui amb condicions els diferents recursos i que permeti complir amb els  criteris de funcionalitat, polivalència i adaptació a les acreditacions, normatives i recomanacions que demanarà la Generalitat en els propers concursos.

El cost del nou edifici serà d’uns 2 milions d’euros. El 30% del finançament encara no està resolt, però s’estan fent gestions per poder disposar d’aportacions d’administracions públiques i donatius i subvencions d’empreses i de particulars.  “Els serveis que prestem són d’Osona i per a Osona i complim amb escreix els objectius assistencials, però les ubicacions actuals no són adequades”, diu la gerent de l’entitat, Mercè Generó. L’any 2013, es van atendre 490 persones des dels recursos de salut mental i 543 persones des de l’Àrea de Logopèdia i Psicologia.

A més dels serveis que presta, la FCMPPO també organitza múltiples activitats al llarg de l’any per sensibilitzar la població sobre la salut mental i reduir l’estigma de les malalties mentals. Precisament, una altra línia de finançament serà la realització de diferents actes solidaris que ajudin a aconseguir el pressupost necessari, tal com ja es va fer amb la Campanya popular de l’any 2000 per construir l’edifici Osona Salut Mental.

El nou edifici serà gairebé en la seva totalitat de planta baixa i s’ha dissenyat perquè sigui una construcció eficient i el màxim de sostenible amb el medi ambient.
Arxivat a