La sessió inaugural del Festival Protesta omple la Jazz Cava

La projecció de dos curtmetratges finalistes i un concert de Ljubliana & the Seawolf donen el el tret de sortida a la segona edició del certamen

Redacció Osona.com
22 d'abril del 2014
Inauguració del Festival Protesta, a la Jazz Cava de Vic. Foto: Festival Protesta

La segona edició del festival internacional de crítica social i mediambiental Protesta se celebra a Vic del 21 al 27 d’abril. Aquest any, el certamen té com a tema central la desobediència civil. A la primera edició hi van participar més de 80 curtmetratges de diverses nacionalitats.

Més d'un centenar de persones ha assistit aquest dilluns a l'acte inaugural del Festival Protesta a l’espai Jazz Cava de Vic. Després dels parlaments realitzats pels membres de l’organització, s’han projectat dos dels curtmetratges finalistes de l’edició d’aquest any: "Minerita" i "A passo d’Uomo".

Minerita . Dirigit per Raúl de la Fuente (Espanya), explica la història de tres dones, Lucía, de quaranta anys, Ivone, de setze anys, i Abigali, de disset anys, que treballen a la mina i lluiten per sobreviure a Cerro Rico de Potosí (Bolivia), un territori sense llei on hi regna la violència. La seva única arma serà el seu propi coratge... i la dinamita.

A passo d’Uomo . Dirigit per Giovanni Aloi (Itàlia), és una història contemporània inspirada en fets reals. Fiore, ex-treballador d’una fàbrica de Gènova, és un pare de família que es troba en greus dificultats econòmiques. Immers en l’addicció del joc i la penúria a causa de la desocupació, Fiore es refugia en la mentida, incapaç de buscar ajuda en un món que l'ha abandonat.

Com ja havia anunciat l'organització del festival, el públic assistent a la projecció ha pogut puntuar els curtmetratges mitjançant una butlleta de votació. Al final de la setmana, es recomptaran els vots recollits als diferents espais Protesta i, conjuntament amb la votació del jurat, es farà públic el nom dels curtmetratges que passaran a la final i que es projectaran el dissabte, 26 d’abril a partir de les set de la tarda a l'espai ETC.

A dos quarts de nou del vespre ha estat el torn de Ljubliana & the Seawolf, un grup format per sis músics de Barcelona que ha delitat als espectadors amb la seva proposta musical i han posta el punt final al primer dia de Festival Protesta.

Des d’avui, es poden veure a diversos espais de la ciutat de Vic les exposicions programades pel Festival Protesta. Sota el títol de “Regràfica” es pot visitar a l’espai ETC una mostra de cartelleria amb un clar rerefons de conscienciació social. El mateix espai acull l’exposició de fotografies “Modern Dance”, dels SlowChickenDance. A l’espai La Nyàmera s’hi pot trobar una mostra de marxandatge d’iniciatives de denúncia a Osona, i a l’Escola d’Art de Vic, una mostra dels cartells presentats al concurs del Festival Protesta.

Aquest dimarts, 22 d’abril, el Festival Protesta continua amb la seva segona edició. A les sis de la tarda es projectarà un curt finalista a l’Espai Occità: “Las reglas del juego”. Dos films, projectats fora de concurs, es podran veure a continuació: “Not anymore: a story of revolution” i “Reinventant-se el fotoperiodisme”. Acte seguit, a les 19.00h es portarà a terme el col·loqui “Fotoperiodisme i llibertat d’informació” a càrrec de Marc Sañé i Sergi Cámara.

A les vuit del vespre, a la Biblioteca Joan Triadú, es projectaran els curtmetratges “La alfombra roja” i “Padre”. Posteriorment tindrà lloc la conferència sota el títol “Henry David Thoreau, pare de la desobediència civil”, a càrrec de la filòsofa Alicia García Ruiz.

El festival compta amb la col·laboració de la fundació Puig Porret i l’Ajuntament de Vic així com també el suport de l’Escola d’Art de Vic i el Cineclub.

Programació i llistat del curts finalistes, al web del festival
 

Vídeo promocional
Arxivat a